Karavan Buzdolapları Nasıl Çalışır?

Karavanlarda en çok işimize yarayan ekipmanlardan bir tanesi olan karavan buzdolabının nasıl çalıştığını merak edenleriniz var mı? Öncelikle karavanlarda kullanılan farklı buzdolabı türleri hakkında bilgi edinelim.
 
Seyahatteyken en önemli şey iyi vakit geçirmek, yeni deneyimlerin tadını çıkarmak ve hepsinden önemlisi iyi yemek yemektir. Bir karavanda yemek pişirip pişiremeyeceğinizi hiç merak ettiniz mi? Yiyecekleri nerede saklayabilirsiniz? Buzdolabı var mı? Bu, bir karavanda seyahat etmenin güzelliklerini henüz keşfetmemiş olanları bilgilendirmek için mükemmel bir blog.
 
Bir karavan buzdolabı, çoğu insanın evde sahip olduğu normal buzdolabıyla aynı şekilde çalışır. Ancak bu buzdolapları hacim olarak çok daha küçüktür. Bu nedenle hangi yiyecekleri alacağınızı iyi planlamak veya yolda stok yapmak için mola vermek çok önemlidir.
Nasıl çalıştıklarını açıklamadan önce, Vannerzone platformundan kiralayacağınızı karavanların çoğunun elektriğe bağlanabilen buzdolaplarına sahip olduğunu belirtelim. Bu modeller genelde yalıtımlıdır ve 15L civarı kapasiteye sahiptir.

 

Ankastre Karavan Buzdolabı

Bir karavan buzdolabı üç farklı enerji kaynağıyla çalışabilir:
 
1. Şebeke gerilimi (220V / harici güç kaynağı)
2. Yüksek voltajlı doğru akım (12V DC / yaşam aküsü)
3. Gaz (Propan / Bütan Sıvı Gaz)
 
Elektrik: Karavanınızı kamp yaptığınız noktada şebeke güç hattına bağladınız. Güç kaynağı anahtarını çevirerek o anda istediğiniz güç kaynağını seçin ve karavan buzdolabınız kamp yaptığınız süre boyunca kesintisiz çalışacaktır. 
 
Doğru akım (12V):Karavan açıkken veya hareket halindeyken buzdolabınız sadece yaşam akülerinden beslenen 12V DC modu ile çalışır ve yolculuk esnasında da kullanılabilir
 
Gaz Kaynağı: Gaz kaynağının kullanılması, karavan buzdolabının park halindeyken ve harici bir güç kaynağına bağlı olmadan da çalışmasını sağlar.
Peki nasıl?
 
1. Propan tüpünün valfini ve valf bloğundaki kapatma valfini açın.
2. Buzdolabınızdaki güç anahtarını Gaz moduna çevirin (alev sembolü)
3. Sıcaklık anahtarını saat yönünde çevirin ve basılı tutun.
4. Ardından, aküyü açmak için düğmeye basın ve basılı tutun. Aydınlatma işlemi otomatik olarak devreye girecektir.
5. Alev yandığında, galvanometre üzerindeki gösterge yeşil çizgiye doğru hareket etmeye başlayacaktır. Bu, karavan buzdolabının çalıştığı anlamına gelir. Serbest bırakmadan önce düğmeyi yaklaşık 15 saniye basılı tuttuğunuzdan emin olun.
 
Temel bir kural olarak, benzin istasyonlarına park ederken veya karavanı sürerken asla gaz kullanmayın.
Elektriği kullanmadan önce şu iki noktayı göz önünde bulundurmalısınız:
• Karavanı sürerken karavan buzdolabını çalıştırmak için şalteri12V konumuna getirin. 
• Buzdolabını bir kamp alanına park halindeyken ve elektrik kablosu bağlıyken çalıştırmak için, şalteri 220V konumuna getirin.
 
Son olarak, karavan buzdolabı ile karavan yolculuğu sırasında enerji tasarrufu için bazı ipuçları:
1. Daima doğrudan ışıktan korunan iyi havalandırılan bir alan seçin.
2. Sıcak yiyecekleri buzdolabına koymadan önce biraz soğutmaya çalışın
3. Karavan buzdolabını gereğinden fazla açmayın.
4. Karavan buzdolabını gereğinden uzun süre açık bırakmayın.
5. Bir buz tabakası oluştuğunda soğutma kutusunun buzunu çözün.
6. Gereksiz düşük sıcaklıklardan kaçının.
Karavan buzdolabı hakkında endişelenmeden seyahatin tadını çıkarmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bunlar. Şimdi eğlenme, iyi beslenme ve yeni anılar biriktirme zamanı!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş