Karavan Fiyatları 2023

Karavan Fiyatları 2023

Almadık ama fırsat kaçtı mı?

Hayır, fırsat kaçmadı. Ülkemizde son 2 yılda enflasyonda yaşanan artışın etkilerini hayatımızın her alanında hissettik. Temel ihtiyaç maddelerinde olduğu gibi, hayattan keyif alabilmemizi sağlayan istek kalemlerinde de enflasyon yıkıcı bir etki yaptı. Buna ek olarak Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi bu noktada pek çok dinamiği değiştirdi. Deprem bölgesinde bu büyük felaketten sağ kurtulabilmiş yurttaşlarımız konutları yıkılıdığı yada hasarlı ve girilemez durumda olduğu için “karavan sahibi olma” fikri ve arayışı içine girdiler. Deprem korkusu yaşayan yurdun diğer tüm bölgelerindeki yurttaşlarımız yine “karavan sahibi olmak” ve herhangi bir olumsuzlukta sığınabilecekleri bir geçici ikamet alanı oluşturma çabasına girdi. Tüm bu etkenler ile karavan fiyatları 2 senede akıl almaz boyutta artarak milyon TL barajını kırdı geçti.

“0” ve “ikici el” olarak inceleyeceğimiz “çekme karavan” ve “motokaravan” kategorilerinde ana hatları ile fiyat seviyelerinde ciddi artışlar oldu.

En alt seviyeye tüketiciye hitap edebilecek başlangıç seviyesi çekme karavanlar 50.000 TL - 80.000 TL bandında iken gelinen noktada 200.000 TL barajına yaklaştı.

8-10 yaşında bir minibüsten dönüştürülmüş bir campervan yada motokaravan, 150.000 - 300.000 TL  bandında iken 600.000 TL - 800.000 TL ve üzerinde satışa konu edilir hale geldi.

Üretici firmalar tarafından fabrika çıkışı araçlar üzerine motokaravan yada semi-entegre motorehome olarak imal edilen ürünler ise Milyon TL barajını çoktan aştı ve lüks tüketim sınıfnda yer almaya devam etti.

Görüldüğü üzere karavan fiyatları 2023 yılında kaygı verecek düzeyde arttı ancak gelişmekte olan bir sektör ve yaşam biçimi olması dolayısı ile karavan sahibi olma fikri hala cazip olma özelliğini koruyor. Olumsuz durumlarda sığınabileceğimiz 2. evimiz, doğada tatil yapmamızı sağlayan en keyifli dostumuz ve artan fiyatları sebebi ile bir yatırım aracı olarak da düşünülebilecek karavan ve benzeri araçları almayı öneriyoruz. Fırsat kaçmadı. Bütçenize uygun bir çeşit yada model karavan bularak bu ailenin bir parçası olmak istemez misini?

Tüm bunların yanında bir fırsat daha var.

Kiralık karavan ve karavan kiralama kavramları ülkemizde yeni yeni gelişmekte olan bir alan. Satın aldığınız karavanın size aynı zamanda ek gelir sağlaması da mümkün. Karavanınızı Vannerzone üzerinden kiraya vererek, hane halkına ek gelir sağlamakta, karavanın kendi bakım ve masrafları için gerekli bütçeyi sağlamakta bir yandan da yapacağınız karavan tatilleri ile doğada vakit geçirme ihtiyacınızı gerçekleştirebilmektesiniz. Karavan kiralama ve kiralık karavan alternatifleri karavan sahiplerine olduğu kadar, karavan tatili yapmak isteyen doğa severlere de fayda sağlamakta. Karavan fiyatlarının 2023 yılında geldiği noktaya bakıldığında, karavan satın almak yerine karavan kiralamak yada kiralık karavan seçeneğini değerlendirmek çok daha bütçe dostu bir yöntem olarak göze çarpıyor. Yeni başlayanlar için de tecrübeli karavanlar için de Vannerzone Karavan Paylaşım Platformunda fırsatlar var. Sizleri de Vannerzone ailesine bekliyoruz.

Karavan sahipleri için bol kazançlar, Doğa sever karavan tutkunları için iyi tatiller!  

Karşılaştırma

Listesi Boş