Çocuklarla Kamp Yaparken Akilda Tutulmasi Gereken 6 Ipucu

İşte unutulmaz bir aile kampı geçirmek için çocuklarla kamp yapmayı kolaylaştıran ipuçları

Aile ile kamp yapmak, günlük hayatın karmaşasından uzaklaşmanın ve açık havada eğlenirken yeniden bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Çoğu çocuk, kamp macerası fikrini sever, ancak ebeveynlerin çocuklarla kampın olabildiğince sorunsuz geçmesini sağlamak için bazı adımlar atması gerekir.  
Kendinizi veya birkaç arkadaşınızı açık havada kamp yapmaya ikna etmek doğal olarak kolay görünebilir, çünkü konforunuzu geride bırakmak isteyeceksiniz ve yetişkinler bunu dert etmez, macerayı çekici bulabilir. Çocuklar için durum bu kadar kolay değildir. Bunu istediklerine söz verseler de çocuklarınızın tamamen hazır veya evden çıkmaya istekli olmaları oldukça nadir görülür.
Çocuklarla doğada kamp yapma çabasını ve çocukların da kampa doğal olarak katılımını sağlayabilmek için, hangi malzemelerin götürülmesi gerektiği, kamp alanının yeri çocukları eğlendirmek için araştırma faaliyetleri önceden planlamalı ve çocuklar da bu planlamanın bir parçası haline getirilmelidir. Birlikte hazırlanmak yola çıkmayı kolaylaştırır.
Bir yaralanma veya hastalıkla seyahati mahvetmek yerine herkesi güvende tutmak büyük fark yaratabilecek bir beceridir. Karavan Kiralama maceranıza başlamadan önce akılda tutulması gereken birkaç basit kampçılık önerisi

Kamp için en iyi yaklaşımı bulun – Belki rahat bir karavan?

Çocukları ilk kez kampa götürüyorsanız, yolculuğunuzdan önce çadırda uyumayı test etmek isteyebilirsiniz, arka bahçeye veya hatta evinizin içine bir çadır kurun. Çocukların çadır içinde biraz vakit geçirmelerine izin verin. Alternatif olarak 4 kişilik karavan da kiralayabilirsiniz. Karavanlarda kamp malzemeleri, temizlik seti ve yatak seti mevcuttur. Ailenizle bir karavanda seyahat etmek eşsiz bir deneyim ve kesinlikle unutulmaz bir anı olacaktır.
Çocuklarla kamp yaparken seyahatinizi önceden planlayın.

Kamp alanına vardığınızda, çocukların keşfetmesine izin vermeden önce kamp alanını inceleyin.

Dalların düşmesini önlemek için çadırınızı ağaçlardan uzak tutun. Tehlikeli atık, kırık cam ve istenmeyen hayvanların veya böceklerin yakınlarda olabileceğine dair işaretler aramanın faydası muhakkaktır. Örneğin, kaldığınız yerin etrafını çevreleyen çok sayıda çilek varsa, ayılara ziyaret etmek için cazip gelebilir.

 

Yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol edin

Durumlara yetişkinlerden daha az uyum sağlama eğiliminde olduklarından, çocuklarınızın ne gibi kamp malzemeleri getirecekleri belli olmaz. Onlara bu konuda sınırlar koymak akıllıca olabilir. Çocukları katmanlar halinde giydirin, böylece sıcak kalsınlar, ancak ısındıklarında da bazı giysilerini çıkartabilsinler. Yağmur yağması ihtimaline karşı su geçirmez ceketler veya şapkalar getirin ve doğayı keşfe çıkmak için kaliteli yürüyüş botlarını unutmayın.

Yeterince malzeme alın ve asla çok fazla eşya toplamayın.

İster acemi ister uzman kampçı olun, açık hava maceranız için tüm olasılıkları tahmin etmeniz gerekeceğinden, çocuklarla kamp yapmak için bir malzeme listesi oluşturmak yorucu olabilir.
Kiralık Karavanlar bir yatak takımı, mutfak takımı ve temizlik takımı ile donatılmış olsa da ve çoğu kamp alanında piknik masaları ve akan su olsa da, biraz daha fazla yemek, uyku ve açık hava etkinliği malzemeleri kampta size çocuklar ile vakit geçirme konusunda her zaman yardımcı olur. Temel bilgilerin ötesine geçerek, çocuklar için bol miktarda kıyafet eklediğinizden emin olun ve unutmayın, açık havada kamp yaparken her zaman üst üste giyinmek en iyisidir. Bir plaj battaniyesi, kamp sandalyeleri ve temel bir ilk yardım çantası taşıyın. Kamp yemekleriniz için biraz şekerleme malzemeleri (krakerler, şekerlemeler ve çikolatalar) getirmeyi unutmayın, bu hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir kamp ateşi ikramı olacaktır.
Çoğu çocuk eğlence açısından pek bir şey istemez. Aktif ve açık havada olmak genellikle fazlasıyla heyecan vericidir, ancak dışarıda vakit geçirirken şu öğeler işe yarayabilir: Baloncuklar, bir iskambil destesi, bir oyun çadırı ve olta takımı, seyahat boyunca onları meşgul etmeye yardımcı olabilir.

Çocuklarla güvenli kampçılık hakkında konuşun.

Karavan seyahati yada kamp gezisi öncesinde çocuklarınız için kuralları planlayın, beklentileri netleştirin. Siz onların kamp yaparak eğlenmelerini isterken ve kampı hazırlamaya çalışırken, onlar etrafta koşuşturarak istenmeyen yaralanmalara neden olabilirler. Hiçbir zaman kendi başlarına kamp alanından ayrılmayacakların bilmeli ve kamp alanından ayrılmadan önce bir yetişkine haber vermeliler.

İçme suyu

Çocuklarınızın yalnızca güvenli olduğunu bildiğiniz suları içtiğinden emin olun. Derelerden veya akarsulardan gelen su kirlenmiş olabilir ve bu kaynaklardan içerlerse çocuklarınız oldukça hastalanabilir. Yanınızda şişelenmiş su getirin, kampta güvenli olduğunu bildiğiniz kaynakları kullanın ve yedek olarak iyot tabletleri veya su filtreleri getirmeyi düşünün.

Önlem alarak böceklerle ilgili sorunlardan kaçının

Kamp yaparken böcek kovucu bir zorunluluktur, ancak böceklerle ilgili sorunları önlemek için çocuklarınızla birlikte atabileceğiniz ek adımlar vardır. Sivrisinekler Zika’nın yanı sıra Batı Nil Virüsünü de taşıyabilir, bu nedenle şapkalar, uzun pantolonlar ve uzun kollu gömlekler giyin ve uzun süre durgun suda olmaktan kaçının.
Keneler yürüyüş alanlarında yaygındır ve yine şapkalar, uzun kollu gömlekler ve uzun pantolonlar onlara karşı ilk savunma hattıdır. Çocukları yürüyüş parkurlarında ve yoğun bitki örtüsünden uzak tutun ve yürüyüşten sonra çocuklarınızı iyice kontrol edin. Bir kene bulursanız, bir cımbızla başından yukarı doğru çekmek en iyisidir.
Çocukların arı veya eşekarısı sorunlarından kaçınmasına yardımcı olmak için yanınıza parlak ve desenli giysiler alın ve yiyecek ve içecekleri kapalı tutun. 
Uyumadan önce yatak takımlarını kontrol edin ve çocuğunuzun sokulması ihtimaline karşı gerekli losyon ve merhemleri getirin. Tabii ki, küçük çocuğunuz sokulursa ve nefes almakta güçlük çekiyorsa veya kızarıklık olursa, hemen tıbbi yardım almanız gerekir.

 

Kamp ateşinden yetişkinleri sorumlu bırakın

Kamp ateşinde yetişkinlerin ateşi yakmasına, odunu eklemesine ve gecenin sonunda söndürmesine izin vermek en iyisidir. Çakmakları ve kibritleri çocukların erişemeyeceği güvenli bir yerde saklayın ve işiniz bittiğinde yangını tamamen söndürdüğünüzden emin olun, uzaklaşmadan önce son bir defa dönüp bakın.
Kamp yaparken çocuklarınızı korumak, keyifli bir geziyi garantilemenin en iyi yoludur. Böcekler, vahşi yaşam ve hava ile ilgili sorunları çözmeye hazır olun ve çocuklara kamp alanı ve ateş çevresinde dikkatli olmalarını öğretin. Çocuklar sınırları zorlamaya meyilli olabilir, ancak beklentilerinizi netleştirirseniz ve hazırlıklarınızda eksiksiz olursanız, hem eğlenip hem de güvenli bir kamp yapabilirsiniz.

 

Karşılaştırma

Listesi Boş