Yolculuk Sırasında Çocuklar Ve Aileler Için 13 Oyun Tavsiyesi

Yolculuğunuzu daha eğlenceli hale getirmek için her yaş için en iyi yol gezisi oyunlarımız. 'Ben kimim?', 'Plaka oyunu', 'tercih eder miydin' ve daha fazlası.
Elinizin altında iyi bir yol gezisi oyunu varken arabada sıkılmak yok. Çünkü müzik ruh halini belirlerken ve iyi bir kitap sizi başka bir dünyaya taşırken, yolculuk oyunları çok eğlencelidir çünkü tüm seyahat arkadaşlarınız işin içindedir ve iyi vakit geçirirler.
Çocuklar, ebeveynleri ile 'ben kimim?' oynayanlar, tüm aile bir kelime oyunuyla kafalarını patlatan ya da saçma sapan 'tercih eder miydin' önerileriyle etrafta dolaşan arkadaşlar olsun, herkes iyi bir kahkahadan hoşlanır. Tüm bu tür gezginler için arabada veya karavanınızda oynayabileceğiniz eğlenceli yol oyunlarını listeledik. Arabada vakit geçirmek ve yolda geçirdiğiniz zamanı daha eğlenceli hale getirmek için 13 farklı yol gezisi oyunu listeledik.

 

Çocuklar için en iyi 5 yol oyunu

"Bakalım kim daha uzun süre sessiz kalabilecek!" Anne babalar, onları alt etmek için çocuklarınıza 'sessizlik oyunu' önerin. Çocuklar yarışmaları severler.
Çocuklarla kampa gidiyorsanız, yolda eğlence çok önemlidir. İyi bir yolculuk oyunu hem eğlendirir ve hem de beyinlerini meşgul etmeyi sağlar. Ebeveynlerin ve çocukların birlikte bilmeceleri çözmeleri ve şakalar yapmaları için süper eğlenceli yöntemler vardır.

 

Neye bakıyorum?

Bu, çocuklar için nihai klasik araba oyunu olmalı. Kardeşlerimizin asla tahmin edemeyecekleri bir şeyi küçük gözlerimizle gözetlediğimizi ve bu oyunla ne kadar eğlendiğimizi hepimiz hatırlıyoruz.Hatırlatmaya ihtiyacı olanlar için kuralların kısa bir özeti: Oyuncu, başkalarının görebileceği ancak kolayca tahmin edemeyecekleri bir şeyi gizlice gözetler. Nesnenin bir süre görüş alanında kalması gerektiğini unutmayın. Oyuncu daha sonra “Gözlerimle öyle bir şeye bakıyorum ki, o şey…” diyerek başlar ve ardından bir ipucu verir – renk, ilk harf, genel yönlendirme vs. Diğer oyuncular daha sonra birisi doğru tahmin edene kadar evet-hayır soruları sorar. Bilen oyuncu gözetleme sırasını alır.

 

Ben Kimim

Tüm zamanların bir başka favorisi olan 'ben kimim' çocukların dedektif şapkalarını takmalarını ve tümdengelimli akıl yürütmelerini gerektirir.
İlk kim başlarsa (taş, kağıt, makas genellikle kimin başlayacağına karar verir) bir hayvanı veya insanı düşünür. Diğer oyuncular sırayla o kişinin kim veya ne olduğunu öğrenmek için sorular sorarlar. Oyuncular, evet veya hayır olarak yanıtlanabildiği sürece her şeyi sorabilirler, ancak soru sorma sırası kendilerine geldiğinde oyuncunun kimliğini yalnızca tahmin edebilirler.
Eğlenceli bir alternatif, herkesin takım oluşturmasını ve her birine sınırlı sayıda soru ve ayrıca maksimum üç tahminde bulunmasını sağlamaktır. Bu, zorluk seviyesini arttırır ve çocuklara birlikte çalışmayı öğretir.

 

Onu Söyleme

İşte uzun bir yolculuğu ilginç tutmanın bir yolu. 'Bunu söyleme' çocuklar için bir yolculuğa çıkma oyunudur.tüm yolculuk boyunca sürer ve çocukları uyanık ve hep oyunun içinde tutar.
Çocuklara yönelik bu araba oyununun başlangıcında, oyuncular (veya zeki ebeveynler), yolculuğun geri kalanında veya bir olay gerçekleşene kadar, örneğin bir dahaki sefere benzin için durduğunuzda yasak olan 3-5 kelime bulurlar. Sürüşün sonunda en az puana sahip olan oyuncu kazanır.

 

Çöpçü Avı

Uzun süre devam edebileceğiniz ve çocukları oynamaya ikna ettikten sonra yetişkinlerden fazla bir şey gerektirmeyen bir oyun. Kulağa iyi geliyor?
"Casusluk yapıyorum" gibi, "çöpçü avı" da nesneleri tespit etmeyi içeren yol gezisi oyunları kategorisine girer. Çocuklara yönelik bu klasik seyahat oyununda, çocukların yolculuk boyunca bulması gereken hazinelerin bir listesini yapın. Tüm öğeleri ilk tespit eden kazanır. Bir kağıt parçası üzerinde puanlamada yapabilirsiniz.
 Aile için 5 yol oyunu
Birkaç ince ayar veya basitleştirme ile çoğu yolculuk oyunu aile ile oynanabilir. Ama bir şekilde kelime oyunları her zaman tüm aileyi masanın etrafında toplar ve sekiz harfli kelimeleri bir scrabble tahtasına koymaya çalışır ya da çöp adamlarının asılmasını engeller.
Oyun için herkesi masanın etrafına toplamanız gerekmeyebilir, ancak bir yolculuğa çıkarken eğlenceli bir aile oyunu yolculuğun olmazsa olmazıdır.

 

Plaka oyunu

Kutu oyunu olarak adlandırılan malzemeli çizelgeli vs. oyunlar olmadan oynayamayacağınızı düşündüğünüz en iyi aile kelime oyunuyla başlayalım. Pekala, scrabble geliyor.Arabada scrabble nasıl oynanır.'Plaka oyunu', bulduğunuz ilk plakanın harflerini ezberleyerek veya yazarak ve ardından mümkün olduğunca çok kelime oluşturarak oynanır. Her turda oyuncu başına bir plaka.Plakadaki harflerin yanı sıra, her turda tüm oyuncuların harf havuzlarına eklemek için sıradaki iki sesli harf (benzersiz veya aynı iki) seçilir. Önceden tanımlanmış sayıda oyun turu sonunda en çok kelimeye sahip olan oyuncu kazanır.

 

Kelime izi

Bu araba kelime oyunu, bileşik kelimeler etrafında döner. Kurallar oldukça basit: oyuncular sırayla bir önceki bitiş kelimesiyle başlayan bileşik kelimeleri isimlendirirler.

 

Adam asmaca

Yolda olmak, çöp adamlar asamayacağınız anlamına gelmez. Tek ihtiyacınız olan bir kalem ve kağıt. Ya da buğulu bir pencere.Hepimiz adam asmaca oynamayı biliyoruz, değil mi?


Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz 3 harika araba oyunu

Eski dostlarla seyahat mi ediyorsunuz? O zaman arkadaşlar için bu seyahat oyunları eski anıları canlandırmak ve iyi vakit geçirmek için harika bir yol. Ya da belki yeni kurulan bir arkadaş grubusunuz? Ardından bu yolculuk oyunlarıyla buzları kırın ve birbirinizi daha iyi tanıyın.

 

İki gerçek ve bir yalan

Hangi doğruları ve yalanları söylemeyi seçtiğinize bağlı olarak, bu oyun eski ve yeni arkadaşlar için harika.Bir oyuncu, biri yanlış olan üç açıklama yapar. Diğerleri hangisi olduğunu tahmin eder. Kulağa yeterince basit geliyor, değil mi? Üç açıklama yapmak zorunda olmanın harika yanı, gerçekleri kurgu ile incelikle karıştırabilmenizdir.Örneğin, birlikte seyahat ettiğiniz kişilerin parçası olduğu geçmiş bir olayı yeniden anlatın ve küçük bir yalana sığının. Ya da, kendinizle ilgili bir şeyi iki doğru ve bir yalanla ifşa ederek başkalarının sizi daha iyi tanımasını sağlayın.


Hiç sahip olmadım

Tüm yolculuk oyunları arasında, bu muhtemelen en filtresiz olanıdır. Oyuncular sırayla “asla sahip olmadım…” ile başlayan açıklamalar yaparlar. Diğerleri daha sonra ifadenin doğru mu yanlış mı olduğunu tahmin eder.Genel olarak, ne kadar çok tur oynanırsa, yapılan açıklamalar o kadar utanç verici olur. Bir noktada durmak en iyisi olabilir.

 

Uyurken

Birisi uyuyakaldığında bu komik oyunu oynayın. Uzun bir yolculukta çok sık olan bir durumdur. Birinin uyuduğundan emin olduğunuzda, oyuncular o kişi uyurken olduğu söylenen bir hikaye uydururlar. Uyanık olan herkes sırayla hikayeye katkıda bulunur. Kişi tekrar uyandığında, hepiniz uyuyanı uydurduğunuz hikayeye ikna etmeye çalışırsınız. Kim önce karakterini bozarsa ya da yalan söyleyerek uyanan kişi tarafından yakalanırsa, bulaşıkları daha sonra yıkamak zorundadır.

Umarım, Vannerzone ekibinin hazırladığı ve favori yol gezisi oyunlarından oluşan bu liste, hem gençler hem de yaşlılar için karayolu yolculuğunu eğlenceli ve unutulmaz hale getirebilir.George Bernard Shaw'ın bilge sözlerini unutmayın: “Yaşlandığımız için oyun oynamayı bırakmayız; Oyun oynamayı bıraktığımız için yaşlanıyoruz”.



İyi yolculuklar! 
VannerZone

Karşılaştırma

Listesi Boş