İstanbul Karavan Kamp Noktaları

Havaların ısınmasıyla birlikte kamp yapmayı sevenler, internet üzerinden kamp yerleri bakmaya başlarlar. İstanbul şehri ve çevresinde bulunan uygun kamp alanları, çadır alanları ve karavanlarını park edecek alanlar, bir kampçının en çok merak ettiği konuların başında gelir. Bu yazımız içerisinde bölgede popüler ve kamp için en uygun olan yerleri sizler için derledik.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı / Kocaeli

İstanbul ve çevresinde uygun kamp alanları bulmak, ne yazık ki giderek zorlaşmaktadır. Bunun en büyük sebebi, kamp yapılacak yerlerin hor kullanılması ya da özel mülke dönüşmesidir. Fakat bilinen ve doğaya dostane şekilde yaklaşan oluşumlar da bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, Kocaeli şehrindedir. Ormanya Doğal Yaşam Parkı, hem içerisinde bulunan egzotik havasıyla hem de karavan tatili için özel oluşturulmuş alanlarıyla kampseverlerin ziyaret edebileceği bir mekan olarak bilinir.

Doğada Yaşam Okulu, Kilyos / İstanbul

İstanbul kamp alanları içerisinde ziyaret edilebilecek noktalardan birisi olan Doğada Yaşam Okulu;

  • Kendine ait plajı ve eğitim ormanı olan bir doğa harikasıdır.
  • Ortalama 400 dönüm arazi üzerine kurulmuş bu alan İstanbul’un Kilyos bölgesinde yer alır.
  • Yaz aylarında yetişkinlere ve çocuklara özel birbirinden eğitici ve keyifli kamp programları bulunmaktadır.

Eğer kamp yaparken öğrenmek isterseniz ziyaret, etmeniz gereken bir alan olarak tavsiye edilebilir.

Seferoğulları Camping, Ağva / İstanbul

Ağva içerisinde bulunan Seferoğulları Camping, hafta içinde ziyaret etmeniz için mükemmel bir ortam. Yürüyüş rotaları, sahili ve denizi nimet sayılabilecek bir doğa harikası olarak karşımıza çıkıyor. Fakat hafta sonu piknik yapmak isteyen insanların akınına uğrayan kamp alanı, beklediğinizden biraz daha kalabalık gelebilir. Eğer ki biraz daha huzurlu ve sakin bir kamp programı yapmak amacındaysanız, buraya geliş planınızı hafta içi bir günde olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Nehir Otel Kamp, Şile/ İstanbul

Şile kamp alanları listesi içerisinde en gözde yerlerden biri sayılan Nehir Otel Kamp, hem doğası hem de etkinleri açısından bir kamp düşkünün arayabileceği tüm kriterleri neredeyse barındırmaktadır. Kamp için kullanan insanların yorumlarına göre bir hayli popüler olan mekan yine İstanbul içerisinde bulunabilecek nadir kamp alanlarından bir tanesidir.

Koşan Kaplumbağa Camping / Çanakkale

İstanbul ve çevresi denilince Çanakkale kamp alanları da bir defa gözden geçirilmelidir. Bunun sebebi İstanbul’dan kolay bir şekilde Çanakkale’ye ulaşımın olmasıdır. Çanakkale sınırları içinde yer alan ve kampseverlerin övdüğü bir mekan haline gelen Koşan Kaplumbağa Camping, doğa dostu ve kamp için uygun sayılan ortamlar arasındadır. Çadır kampı olarak özel olarak ayrılmış bir alanı olduğu gibi bunun yanında ekstra olarak karavan kampı düşünen ziyaretçiler adına da özel alana sahiptir. Bu sebeple arzunuza göre herhangi bir kamp türünü seçebilir, kolayca istediğiniz alanda yer bulabilirsiniz.

VannerZone ile Mutlu Tatiller!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş