İlk Defa Karavan Kiralayanlar Için Ipuçları

Karavan kiralamak Vannerzone ile çok kolay! Tatilinizin de bu kadar kolay ve keyifli geçmesini ister misiniz? Dikkat edilmesi gereken bir kaç noktayı sizlerle paylaşıyoruz. Vannerzone’un deneyimli karavancıları kendi tecrübelerinden yola çıkarak sizler için bu ipuçlarını hazırladı. Bir kaç kritik konuya dikkat edip tatilinize öyle başlayın ve sorunsuz keyifli bir tatili doyasıya yaşayın. Şimdiden iyi tatiller !

1. Rezervasyonlarınızın ve seyahat programınızın bir kopyasını alın

Cep telefonları, karavanlara ve hemen hemen her şeye erişim sağlar, hatta kamp alanı rezervasyonları bile yapabilirsiniz. Fakat cep telefonu hizmetiniz olmasaydı ve gece nerede kalacağınızı bilmeniz gerektiğinde kamp alanı rezervasyonlarınıza ulaşamasaydınız ne olacağını düşündünüz mü? Bu hepimizin başına gelir. Bazen düşündüğümüzden daha sık olur. Bir ekran görüntüsü almak veya rezervasyonlarınızın ve seyahat planınızın bir kopyasını yazdırmak yardımcı olabilir, çünkü karavanlar çoğu milli park kamp alanı gibi GSM hizmetinin her zaman mevcut olmadığı yerlerde vakit geçirirler. Bazı durumlarda, bir kamp yeri, ödeme kanıtı olarak rezervasyonunuzun bir kopyasını kontrol panelinize yerleştirmenizi isteyebilir. Rezervasyonlarınıza hızlı bir şekilde erişmenin bir yolunun olması, acil bir durumda veya fiziksel adresinizi bilmeniz gereken bir durum olduğunda da işe yarar.
Vannerzone profesyonel ipucu: Seyahat planınızın, kamp alanı rezervasyonlarınızın ve önemli karavan belgelerinizin basılı kopyalarını içeren bir pano tutun. Araba kullanmadığınızda, panoyu bir kanca ile karavanınızın içine asın.

2. Araştırmanızı yapın

Karavan kiralama yada karavan tatili hakkında bir şeyler öğrenmek ister misiniz? Muhtemelen birisi bu konuyla ilgili bir YouTube videosu çekmiş veya bir blog yazısı yazmıştır. Karavan sistemlerinizden birini çalıştırmaktan kamp yapmak için en iyi yerleri bulmaya kadar her şeyi bilmenin en iyi yolu kendinizi eğitmektir.
Karavan topluluğu ve vanner dostlarımızın katkıları ile Vannerzone, karavanlar hakkında merak edilenleri öğrenme için en iyi kaynaktır.

3. Hava kararmadan kamp alanınıza ulaşın

Karanlıkta kamp kurmak, özellikle ilk kez karavan kullananlar için zor olabilir. Kamp alanları ve karavan parkları doğal atmosferi korumaya ve ek aydınlatmayı minimumda tutmaya çalışır, bu nedenle güneş battıktan sonra araba yollarını, kamp alanı numaralarını ve diğer engelleri görmek kolay değildir.
İlk kez karavan kiralayanlara verebileceğimiz en büyük ipuçlarından biri, hava kararmadan kamp alanına varmaktır. Park ofisi kapanmadan önce geldiğinizde, bir kamp yeri sahibi veya personelinin size kamp alanınıza kadar eşlik etmesi ve park etmenize yardımcı olması için iyi bir şans vardır.

4. Checklist kullanın

“Bir şey unuttum.”
Bu ifade tanıdık geliyor mu?
Yapılacak işler listesi bir Vanner’in en iyi arkadaşıdır. Neyi paketleyeceğinizi hatırlamanıza yardımcı olabilir ve karavanınızı kurmak veya siyah veya gri su depolarınızı boşaltmak gibi çoğu karavan görevinde size adım adım yol gösterir.
Çevrimiçi hızlı bir arama, yazdırılabilir karavan checklist’lerini , karavan tiplerine özgü iş kalemlerini ve hatta çeşitli karavan seyahat uygulamalarına entegre edilmiş kontrol listelerini bulmanıza yardımcı olabilir.

5. Tatilinizde dolu-boş zaman dengesini iyi planlayın

Karavanınızın etrafında ve karavan ile vakit geçirmek, karavan kampının en iyi kısmıdır!
Seyahat programınızı tasarlarken, kamp alanının olanaklarını kullanmak ve rahatlamak için her gün zaman planlamayı unutmayın. Öğle yemeğini ve ardından karavanda bir öğleden sonra kestirmeyi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bize güvenin. Kamp alanındaki öğleden sonra şekerlemeleri sizi canlandırmaya yardımcı olur, böylece dışarı çıkıp keşfetmeye hazır olursunuz.

6. Karavanınızı dengeleyin

Bir karavan buzdolabının çalışması için düz olması gerektiğini biliyor muydunuz? Bu doğru. Çoğu karavan buzdolabı, üniteyi soğutmaya yardımcı olmak için yerçekimine güvenir. Karavanınız düz olmadığında, yemeğinizi bozma veya daha da kötüsü buzdolabınızı bozma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Karavanınız düz olmadığında, diğer sistemler de gerektiği gibi çalışmaz. Örneğin, tank sensörleri yanlış okumalar verebilir ve tesisatınız tahliye etmeyebilir. Neyse ki, bir karavanı dengelemek kolay ve hızlıdır.
Karavanınızı bir yandan diğer yana ve önden arkaya doğru hizalandığından emin olmak için bir su terazisi kullanın. Kiralık karavanınızda bir hidrolik dengeleme sistemi yoksa, karavan tarafında kalan lastikleri yükseltmek için dengelem blokları kullanın. Bazen, bir blok bile yeterli olabilir. Yeterli olmaz ise bir dizi dengeleme bloğu kullanarak lastiklerinizi kaldırmanız gerekebilir.

7. Kamp kurallarının hepsine uyun, yazılı olmayanlara özellikle…

Kamp alanları ve karavan parkları, kampçıların kaldıkları süre boyunca güvende ve mutlu olmalarına yardımcı olmak için kamp kuralları yayınlar. Ancak çoğu kampçının, söylenmemiş bir dizi kamp kuralına da uyduğunu biliyor muydunuz?
İlk defa karavan kiralayanlar, bu yazılı olmayan ama herkesçe uyulan kamp kurallarını izleyerek barışın korunmasına yardımcı olabilir:
• Başka birinin kamp alanında yürümekten kaçının.
• Karavanınızın içindeki ve dışındaki gürültüye dikkat edin. İkiniz de karavanınızda olsanız bile komşularınız neredeyse her şeyi duyabilir.
• Sessiz saatlerden sonra kurulum yapmaktan kaçının.
• Kamp malzemelerinizi, evcil hayvanlarınızı ve çocuklarınızı kamp alanınızın parametreleri içinde tutun.
• Jeneratör kullanmak için kamp alanının kurallarına uyun.
• Temiz ve özenli olun; atık hatlarınızı piknik masalarından uzak tutun.

8. Yol tariflerini ve haritaları indirin

Şebeke dışına mı çıkıyorsun? Evinizden veya kamp alanınızdan ayrılmadan önce, bilmediğiniz bir alanda cep telefonu sinyali olmadan gezinmeniz gerektiğinde kullanılmak üzere yol tarifinizin bir kopyasını indirin. Google Haritalar ve Waze gibi uygulamalar, kullanıcıların haritalarını indirmelerine ve çevrimdışı kullanmalarına olanak tanır. Çevrimdışı haritalar, özellikle uzak yerlerde kamp yapıyorsanız veya kamp yapıyorsanız kullanışlıdır.
Milli parklara giden insanlar, parklarda cep telefonu hizmeti bulmanın zor olduğunu bilirler. Haritalarınızı indirip indiremeyeceğinizi görmek için favori parkurunuzu veya arazi uygulamalarınızı kontrol edin. Verilere erişmeden yolunuzu bulabileceğinizi bilmek, bir dahaki sefere bağlantıdan uzaklaştığınızda içiniz rahat edecek.

9. Farklı karavanlar deneyin

Bir karavan kiralamak, hangi karavan tipinin sizin için en iyi olduğunu bulmanın en kolay yoludur. Şimdi, Vannerzone gibi karavan kiralama platformları, karavan kiralamayı her zamankinden daha hızlı, güvenli ve basit hale getiriyor. Yanlış karavan satın almak veya mevcut olanlarla yetinmek yerine, neden satın almadan önce denemiyorsunuz? Kendinizi şaşırtabilir ve gözünüze kestirdiğiniz o küçük gözyaşı damlası modeli yerine daha büyük bir karavana sahip olmayı tercih edebilirsiniz.

10. Bir karavan günlüğü tutun

İlk kez karavan kullananlar için son ipucu daha az pratik ama çok eğlenceli. Seyahatlerinizi kaydetmek için bir defter veya günlük satın alın. Bu sadece anılarınızı takip etmenin harika bir yolu değil, aynı zamanda bir karavan yolculuğuna çıktığınızda hatırlamanız gereken bilgileri kaydetmenize de yardımcı olur. Örneğin, günlüğünüz, karavan size ait ise, son yağ değişiminizi veya lastik rotasyonunuzu hatırlamanıza yardımcı olabilir. Bir karavan kiralarsanız, bir sonraki kiralamanız için depolama tanklarının boyutu veya uyku düzenlemeleri gibi hatırlamak istediğiniz şeyleri yazabilirsiniz. Ne kaydedeceğiniz size kalmış. Hatta seyahatlerinizden renk ekleyerek, fotoğraf ekleyerek veya çıkartmalar sergileyerek günlüğünüzü kişiselleştirebilirsiniz.

11. Dışarı çıkın ve doğayı keşfedin!

Yalnızca bir defa, ilk kiralık karavan tecrübenizde acemi karavancı olursunuz. Gergin olacaksınız ve muhtemelen hatalar yapacaksınız. Merak etmeyin. Hepsi sürecin bir parçası. Siz farkına bile varmadan, ilk kez karavan kullanan diğer karavancılar ile  ipuçlarını paylaşacak ve kamp bilgeliği ve yol gezisi tavsiyeleri ileteceksiniz.
Daha fazla beklemeyin? Şimdi evden çıkma ve keşfetme zamanı!

Vannerzone ile mutlu tatiller!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş