Karavan Kiraya Vermenin Avantaj Ve Dezavantajları

Karavanınızı kiraya vermenin iyi bir hamle olup olmadığından emin olmayan bir karavan sahibi misiniz? Herkes için uygun olmasa da, karavanınızı, bu hayatı deneyimlemek isteyen ya da bu karavan tatilinden vaz geçemeyen diğer insanlara kiralamak çok tatmin edici bir deneyim olabilir. Bazen bunu ilk elden yapan birinden duymak doğru kararı vermenize yardımcı olabilir. Bu yazıda, VANNER dostlarımızın da tecrübeleri ile karavan kiraya vermenin en büyük artıları ve eksilerini paylaşmak istedik.

 

Kiraya Verme Deneyimi -  Küçük Bir Örnek

Geçen yıl, karım ve ben karavanımızı 4 farklı sefer kiraya verdik. Yılbaşı zamanı, Bayram tatili ve iki bahar tatili. Biz diğer pek çok kullanıcının tersine karavanımızda tam zamanlı seyahat ediyoruz, bu nedenle karavanımızı kiraya vermek her şeyden çok bir deneydi. Kullanmadığımız zamanlardan biraz para kazanalım durumu değil. Başkalarının karavanlarını listelediğini duymuştuk, ancak bu karavan sahiplerinin çoğunun tam zamanlı olmadığını biliyorduk. Karavanımızı kiralama fikri başlarda sadece biraz korkutucuydu. Ya biri karavanımızı harap ederse ya da daha kötüsü siyah atık tankını doldurur taşırırsa?
 
Sonunda, bunu deneyimlemeye ve karavanımızı VANNERZONE platformunda listelemeye karar verdik. Vannerzone’u seçtik çünkü kiracılar için kimlik ve ehliyet doğrulama ve onaylama özellikleri, ödeme konusunda güvenilir bir sistemleri ve kullanıcı dostu kayıt süreçleri bizi etkildi. Her şey son derece kolaydı. Yarım saat içinde, 2016 Iveco Daily Campervan karavanımızı  iki haftalık bir yolculuk için kiralamak isteyen birinden rezervasyon talebi aldık. Her şey sorunsuz halloldu. Sonrasında karavanımız Vannerzone’da listelendiği aylar içinde, birkaç kez daha kiralandı İşte öğrendiklerimiz.

 

Karavan Kiralamanın Artıları

İyi şeylerle başlayacağız. Karavanınızı kiralamanın getirdiği üç büyük temel fayda var:
• Size para kazandırır. Kesin ve net. Karavan kıymetli bir varlığınızdır ve iyi para kazandırır.
• İnsanlarla tanışır ve yeni kampçıları Vannerzone ile tanırsınız. Daha da iyisi karavan hayatını merak edenleri karavanınız ile birer VANNER yaparsınız.
• Karavanınızı kiraya vermek, satın almak için katlandığınız bedelin bir kısmını geri öder veya karavan maliyetleriniz için bütçe oluşturur.
 
Bunların her biri hakkında daha ayrıntılı konuşalım.

 

Para Kazanmak

Bu, çoğu karavan sahibi için en büyük motivasyon kaynağıdır. Campervanimizi dört kez kiraladığımızdan geçen yıl 20.000 TL’den fazla kazandık. Tüm yıl için karavan kaynaklı ödemelerimizin tamamını karşıladı. Yani bu, karavanımızı birkaç defa kiraya vererek, yıl boyunca karavan için ödememizin gereken vergi, otopark gideri, bakım masrafı vs. çoğunu karşılayabildiğimiz anlamına geliyordu.
 
Karavanımız güvenli bir şekilde iade edildikten ve ilk kiralamamızdan kazandığımız para hesabımıza yatırıldıktan sonra eşime döndüm ve sadece kiralamak için ikinci bir karavan almayı düşünüp düşünmediğin sordum.
Şimdilik hayır dedi. Hala onu bunun sağlam bir iş fırsatı olduğuna ikna etmeye çalışıyorum.

Karavan Yaşam Tarzını Yaygınlaştırmak

Karavanımızı kiralayan ailelerden biri iki çocuklarını da yanlarına aldı. Eşim ve ben karavanı iade aldığımızda, tatil yapan aileden el yazısıyla yazılmış notlar ve hediye kartları aldık. Bize ne kadar eğlendiklerini ve tekrar yapmayı ne kadar çok istediklerini anlattılar. Bunun mutluluğunu anlatmak biraz zor. Yaşamanız gerekiyor.
 
Karavanımızı birkaç kez kiraya verdiğimizde, bunun aslında bir karavan sahibi olmaya giden ilk yol olduğunu fark ettim. Bu tatil biçiminin ve daha ötesi yaşam biçiminin size uygun olup olmadığını, karavan yaşamından zevk alıp almadığınızı görmek için mükemmel bir deneyim fırsatı.
Hayatı doğada geçirmekten keyif alan insanlara bu yaşam tarzını tanıtmak güzel bir duygu.

 

Karavan Satın Alma Kararını Kolaylaştırmak

Halihazırda bir karavanınız yok ise ve almayı düşünüyor iseniz, karavanınızı kiraya vermek bu pahalı satın alma işlemini rasyonelleştirmenin ve kolaylaştırmanın bir yolu olabilir. Karavanlar pahalı olabilir ve karavanınızı kiraya vermek, sahip olma maliyetini sübvanse etmenin harika bir yoludur. Karavanınızı yıl boyunca kiralık olarak listelemeniz bile gerekmez, ancak onu kullanmadığınız zamanlarda veya yaz veya tatiller gibi yoğun sezonda bunu yapsanız, geri kalan dönemde siz keyfini çıkartabilirsiniz. Vannerzone kullanıcı yorumları sayfasını ziyaret ederek diğer karavan sahiplerinin bunu nasıl yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

KARAVANINIZI KİRALAMANIN EKSİLERİ

Ne yazık ki, karavanınızı kiraya vermenin birkaç dezavantajı da olabilir. Biraz bahsedelim:
• Biraz stres ve kaygı
• İş öğrenme eğrisi
• Eşyalarınızı çıkarmak zorunda kalmak
 
Fark etmişsinizdir! Bunlar o kadar da kötü değil. Neyse ki, bu engelleri aşmanın yolları var.
 
Karavanınızın arkasından bakarken yaşayacağınız Stres ve Kaygı
Biri karavanınızla ilk kez uzaklaşırken, onu izlemekte zorlanabilirsiniz. O kadar duygusal olmaya gerek yok. 
Sonunda beni daha iyi hissettiren şey, kiralama sırasında olan her şeyin kontrolüm dışında olduğu konusuna kendimi ikna etmek oldu. Zihinsel olarak, bunun bir süreç olduğu ve bir ailenin şu anda bizim karavanımız ile güzel bir tatil yapmakta olduğunu düşünmeyi tercih ettim. Bu aslında kendimi oldukça iyi hissetmemi sağladı çünkü biraz daha mantıklı düşündüm.
Birisi karavanınıza zarar verirse, zaman sigortadan hasar tazmini talebinde bulunur ve yolumuza devam ederiz. Tabii ki, kiralamalarımızın hiçbirinde böyle bir şey olmadı, ama içimiz rahattı. Zaten karavancılar genel olarak nazik anlayışlı ve iyi niyetli insanlardır. VANNER olduğunuzda siz de göreceksiniz.

 

Kiralama Süreci Ve İşi Öğrenme Eğrisi

Bu dezavantajdan ziyade bir zorluk ve birkaç defada aşılıyor. Karavanınızı kiraya vermek aslında bir gelir kazandıran bir iştir. Öğrenmeniz gereken adımları olan bir iş. VANNERZONE kullanarak, pek çok karavan sahibi, karavanlarını ciddi bir işletmeye dönüştürdü ve buradan elde ettikleri gelir ise yaşamlarını destekledi.
Ancak, herhangi bir işi yürütmek bir öğrenme eğrisi gerektirir. Karavanı alacak olan kiracılarınıza karavanınızı nasıl tanıtacaksınız, doğru rayiç bedel ile karavanınızı ücretlendirdiğinizden nasıl emin olacaksınız? Kiracılarınızın Vannerzone’da hakkınızda olumlu yorumlar bırakması için harika bir hizmet sunmayı ve her şeyden önce güler yüzlü olmayı da sakın unutmayın. Paranız hesaba geçtiğinde gülmek kadar kiracınıza karavanı anlatırken de gülmek önemlidir.
Vannerzone, karavanınızı kiralayacak kişilerle bağlantı kurmayı kolaylaştırsa da yine de bazı iş temellerini öğrenmeniz gerekecek. Uygulamamız çok kolay. İlk kiralamada her şey yeri yerine oturacak. Merak etmeyin, tadını çıkarın.

 

Karavanınızdan Eşyalarınızı Toplamak

Tam zamanlı karavancılar olarak, bizim için en büyük güçlük, ilk etapta karavanımızdan toplanmak oldu.
Karavanda yaşadığımız için, karavandaki tüm kıyafetlerimizi ve kişisel eşyalarımızı çıkarmamız gerekiyordu. Kiracılarımız için karavanın içinde kamp sandalyeleri, kitaplar, tencere ve tavalar, tabaklar ve diğer ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri bıraktık.
Diğer karavan sahipleri tam zamanlı karavanda yaşayan VANNER’lar değilse, bu bir sorun olmayacaktır.

 

KARAVAN KİRALAMAK. BUNA DEĞER Mİ?

Bizim için cevap kesinlikle evet. Karavanımızı kiralayarak, karavan ödemelerini karşıladık, unutulmaz kiracılarla tanıştık ve arkadaş olduk, çok sayıda insanı sevdiğimiz bir yaşam tarzıyla tanıştırdık.
Siz de bugün kiralamaya başlayın
 
Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bazı SSS'leri ve karavanınızı kiraya verme ile ilgili ilk adımları görmek için VANNERZONE “Karavan Sahibi Misiniz?” sayfasına göz atabilirsiniz.

 

Karşılaştırma

Listesi Boş