Karavan Sahibi Olmanın Artıları Eksileri

Karavan sahibi olmayı düşünüyor musunuz? Yeni bir karavan için araştırma yapmaktan, kendinize göre bir karavan bulup almaktan ve karavancılar topluluğuna katılmaktan daha heyecan verici bir şey yoktur. Bununla birlikte, herhangi bir büyük satın alma işleminde olduğu gibi, yeni karavanınız için harcamayı yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli şey vardır.
Bu makalede, karavan uzmanlarından oluşan ekibimiz, karavan sahipliğinin artılarını ve eksilerini paylaşıyor. Böylece bir sonraki kararınız karavan kiralamak da olsa karavan satın almak da olsa, aldığınız tavsiyeler sebebi ile kararınızdan emin olabilirsiniz.

 

Karavan Sahibi olmanın Artıları

Seyahat seçeneklerinizi yükseltin

Karavanınız sizi bir an önce sosyal medyada paylaşmaya uygun yerlere götürebilir. Yıldızların altında uyuyabilir ve bir yaban mersini tarlasında uyanabilir veya dağlara kaçabilir ve gizli dağ göllerini keşfedebilirsiniz. Bir karavan sahibi olduğunuzda, seyahat seçenekleriniz neredeyse sınırsızdır.

 

Evinize yaşanabilir alan ekleyin

Karavanınız sadece bir macera aracı olmak zorunda değil. Karavanınızı pratik nedenlerle de kullanın. Kayınpederinizin tatil için geldiği sırada yan odada horlamasını duymak yerine, neden onun için garajda özel bir misafir alanı yaratmıyorsunuz? Evden mi çalışıyorsun? Karavanınızı veya beşinci tekerinizi bir ofise dönüştürün ve konferans görüşmelerinizi beraberinde çocuk veya köpek sesleri olmadan yapın.

 

Karavan topluluğunun bir parçası olun. VANNER olun

Çoğu karavancı size karavan yaşam tarzının en iyi bölümünün karavancı topluluğu olduğunu söyleyecektir. Tanıştığınız insanlar neredeyse her zaman cana yakın, yardımsever ve misafirperverdir. Yalnız seyahat etseniz bile, nadiren yalnızsınızdır. İster bir karavan kulübüne katılın ister yanınızdaki karavandaki insanlarla arkadaş olun, en iyi anılarınız yoldayken kurduğunuz bağlantılardan gelebilir. Vannerzone platformuna katılarak Türkiye’nin en büyük karavancı topluluğunun bir üyesi olabilirsin. Bize katıl sen de VANNER ol.

 

Her yerden uzaktan çalışın

Teknoloji, insanların evden çalışmasını kolaylaştırdı ve bazı insanlar için ev demek bir evden daha fazlası olabilir. Doğru ekipmanla, ofis pencereleriniz bir hafta buzullarla kaplı bir dağa, bir sonraki hafta ise rengarenk çorak arazilere bakabilir. Başlamak için tek ihtiyacınız olan bir mobil internet bağlantısı, bazı faydalı uygulamalar ve macera duygusu.

 

Karavanınızı kiralayarak para kazanın

Tıpkı Airbnb gibi, VANNERZONE da karavan sahiplerinin karavanlarını doğrulanmış kiracılara kiralamasına olanak tanır. Karavanınızı endişe duymadan haftada 7.000 ila 12.000 TL kazanabilir. Karavanınızı ister birkaç ay ister yılda sadece birkaç hafta kiralamaya karar verin, ekstra gelir size yardımcı olabilir:
• Kredinizi ödeyin veya aylık ödemelerinizi karşılayın.
• Lisanslama, vergiler ve depolama ücretleri konusunda ek gelir sağlayın.
• Bakım ve onarımlar için bir karavan fonu oluşturun.

 

KARAVAN SAHİBİ OLMANIN Eksileri

Aylık ödemeler

Karavanınız için nakit ödeme yapmadığınız sürece, yeni aracınızı finanse etmeniz gerekecektir. Kredi koşulları değişse de finanse edilen karavanların çoğu, sahibinin kredinin hem anaparasına hem de faizine yönelik aylık ödemeler yapmasını gerektirir. Ayda bir veya üç ayda bir ödeme yapıyor olsanız da sorumluluk ve kapsamlı sigorta masraflarını aylık giderlerinize dahil etmeyi unutmayın. Ayrıca, bir yol yardımı planının maliyetini de göz önünde bulundurun. Araç sahipleri genellikle yol yardımı için her yıl bir kerelik ödeme yapar, ancak bazı şirketler paketlerini farklı şekilde finanse edebilir.

Lisans ve vergiler

Her yıl karavanınız için ödeme yapmanız gerekecektir. Karavanın motor hacmine ve değerine dayalı olarak vergi verdiğinizi unutmayın. Birkaç yılda bir de trafik muayenesi olacaktır. Durduğu yerde gider oluşturan diğer tüm varlıklarımız gibi karavana da sahip olmanın süregelen maliyetleri vardır.

Bakım ve onarım

En kaliteli karavanların bile bakımı önemli giderler oluşturur. Beklenmeyen onarım maliyetleri herhangi bir karavan sahibi için eğlenceli değildir ve çoğu yüksek değerli ürün gibi bir karavanı onarmak pahalıdır. Karavanınız çukurlu yollarda ve engebeli veya asfaltsız yüzeylerde hareket ettiğinden, bir şeyin yerinden oynama olasılığı artar. Yağ değişiklikleri, lastik hizalamaları ve ön cam sileceği değiştirmeleri gibi bakım hizmetleri, tipik olarak bir karavanda standart bir araba veya kamyonda olabileceğinden daha pahalıdır.

 

Park maliyetleri

Ne yazık ki, birçok karavan sahibi yeni karavanların evinin önüne park edemez. Geniş alanlara sahip bir sitede yaşamıyorsanız ve size ayrılan yeterince park alanı yok ise, muhtemelen karavanınızı park etmek için ödeme yapmanız gerekecektir. Otoparklar ücretlerini bulundukları yere, park türüne, ve ayrıca sunulan konsiyerj ve güvenlik hizmetlerine göre belirler. Artan talep aynı zamanda karavan park etme ücretlerini de artırmaktadır ve zaman zaman sahiplerin uygun fiyatlı ve eve yakın bir otopark tesisi bulmasını zorlaştırmaktadır.

Sürüş

Karavanınızı nasıl kullanmayı planlıyorsunuz? Herkese uyan tek bir karavan yoktur, bu nedenle nasıl kullanacağınızı düşünmek önemlidir. Örneğin, daha ziyade orman parklarına ve dağlık alanlara girmek istiyorsanız, büyük bir A Sınıfı çekme karavan en iyi seçim olmayabilir. Benzer şekilde, küçük karavan sahipleri veya B Sınıfı karavan sahipleri, hava koşullarının ve böceklerin açık havada yaşamlarını etkilediği yerlerde kamp yapıyorlarsa daha fazla iç mekân alanı isteyebilirler.

Her İki Dünyanın En İyisi

Kişiden kişiye karavan kiralama sisteminin en güzel yanı, sahiplerin ve kiracıların her iki dünyanın da en iyisini alabilmesidir. Sahibi olarak karavanınızı istediğiniz zaman kullanabilir, kullanmadığınız zamanlarda ise kiralayabilirsiniz. Hepsinden iyisi, belirli geziler için başka karavanlar kiralayabilir ve kira gelirinizle ödeme yapabilirsiniz.
İşte size bir kazan-kazan planı. Haydi hep birlikte kazanalım.
Mutlu kamplar!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş