Karavan Sahibinin Kiracıya Sorması Gereken Önemli Sorular

Karavanınızı kiralamak, kullanmadığınız zamanlarda ek gelir elde etmek için harika bir yoldur. Karavanınızı ilk kez kiraya vermek yada ilk defa karavan kiralamayı düşünen bir kiracı ile çalışmak üzere misiniz? 
Karavan kiralamak isteyen kişiler büyük ihtimalle karavanınızı aldıkları gibi teslim edecek iyi insanlar olacaktır. Misafileriniz daha önce karavan kiralamış olabilir ve bir karavan satın almak yerine kiralamayı tercih eden kişiler olabilirler.
Bir karavan Kiralama Platformu kullanıyorsanız, bu misafirler bir dereceye kadar doğrulanacak, onaylanacak ve incelenecektir. Bu misafirlerin kimlikleri, platform üzerinden ehliyetleri ile doğrulanır. Sizin karavanınızı çok seven bir kiracı, tekrar karavanınızı kiralamak isteyebilir. Ancak ne var ki küçük bir azınlık da olası sorunlar yaşayabilir. Deneyim kazandıkça, Karavan Kiracılarınıza sormak için bu soru listesini yanınızda bulundurmayı tercih edebilirsiniz. Sorunsuz bir karavan kirlama deneyimi için, Karavanınızı başka birine kiraladığınızda sorulacak en önemli soruları burada sizin için oluşturduk;

 

1.Karavanla Nereye Gidiyorsunuz?

Bu soruyu sormak için iyi sebepler sıralayabiliriz. Örneğin Festivaller, karavan kiralamak için popüler nedenlerdir ve çoğu araç iyi durumda iade edilir. Bununla birlikte, birisi bir festivale gidiyorsa, parti yapacağını ve çokça eğleneceğini ön görerek, karavanınızı biraz temizlik gerektiren bir şekilde iade alabilirsiniz. Beklentilerinizi belirlemeniz gerekir. Karavanınız uygun ise ve off-road kamp yapacak bir misafiriniz var ise, arazi sürüşüne aşina olup olmadıklarını anlamaya çalışmak ve gerekirse yardımcı olacak bilgiler vermek karavanınızı da misafirinizi de hasar görme olasılığından koruyacaktır.

2.Ne Kadar Uzaklara Gidiyorsunuz?

Misafirinizin ne kadar uzağa seyahat etmeyi planladığını sorabilirsiniz. Belirlediğiniz bir kilometre sınırı var ise  bu konuyu da netleştirmiş ve ilave KM ücretleri olup olmayacağı konusunda kiracınızı bilgilendirmiş olursunuz.

3.Şehir Dışına Çıkmayı veya Farklı bir bölgeye mi gitmeyi planlıyorsunuz?

Bu soruyu sormak, kiracının sözleşmenin detayları hakkında bilgi sahibi olduğunu netleştirir. Kiracının seyahate çıkmadan önce neyi yapıp neyi yapamayacağı konusunda net olduğundan emin olmak en iyisidir.

4.Arabayı Kim Kullanacak?

Karavanı kimin sürdüğünü belirlemek önemlidir. Karavan kiralama platformlarında, rezervasyonu talep eden kişi genellikle sürücünün kendisidir ve bu kişinin kimliğini doğrulamak için Sürücü Ehliyetini platforma YÜKLEMESİ GEREKİR. Bir Karavan Kiralama Web Sitesi aracılığıyla kiralama yapmıyorsanız, geçerli bir ehliyete sahip olduklarını doğrulamanız, kiralama başlangıcında sürücünün ehliyetini görmeniz ve şunu sormanız gerekir: Doğru, geçerli ehliyete sahipler mi ve gerçekten büyük bir araba kullandılar mı? Geçmişte araç mı yoksa karavan mı kullanıyorlardı? Yardımcı olmanın yolu, kiracıya aracın  özelliklerini göstermeyi teklif etmek veya hatta sizinle bir test sürüşü yapmasını sağlamaktır. Karavan başında kiracı ile birlikte geçirilecek her dakika kiralama süresinin sağlıklı geçmesine katkı sağlayacağını unutmayın.

5.Evcil Hayvanınız Var mı?

Bazı karavan sahipleri evcil hayvanlara izin vermeyebilir veya karavanları evcil hayvan için uygun olmayabilir. Evcil hayvan sahibi olan kiracıları tercih etmeyecek iseniz bunu listeleme sayfanızdaki kiralama bilgilerinizde belirttiğinizden emin olun. Evcil hayvan durumunda ek bir ücret de düşünebilirsiniz. Ev eğitimli olup olmadıklarını sormayı unutmayın. Minik dostlarımızı çok seviyoruz ancak onları uygun karavanlarda ağırlamak istiyoruz.

6.Küçük Çocuklarınız size eşlik edecek mi?

Bir karavan büyük olasılıkla çocuklar için büyük bir macera olacaktır. Ne de olsa geleceğin karavan sahipleri onlar. Potansiyel kiracıların durumunuzu iyi anlayabilmesi için sınırları belirlemenizi tavsiye ediyoruz. Karavanda boyanan yada çizilen bir yer olması halinde depozitonun bir kısmını tutmak zorunda kalabileceğinizi belirtmekte fayda var.

7.Karavanda Kaç Kişi Seyahat Edecek?

Her zaman karavanda kaç kişinin seyahat edeceğini sorun. Aracınızın kapasitesinden ve yerleşim düzeninden bahsetmeyi ve kiracıları haberdar etmeyi unutmayın. Zaten bu bilgi karavanınızı listeleme sayfanızda da yer alıyor olacak. Karavanda belirlenen sayıdan fazla kişinin seyahat etmesi güvenlik sorununa yol açabilir. Potansiyel kiracılara, tüm yolcuların kabinde oturması gerektiği ve yolculuk sırasında ana yaşam alanına girmenin kesinlikle kurallara aykırı olduğu ve buna izin verilmediği konusunda net olun.

8.Daha Önce Karavan Sürdünüz mü veya çekme karavan çektiniz mi?

Bu, karavan kiralayanlara sorulması gereken çok önemli bir sorudur. Bazı insanlar için, bu bir ilktir. Daha önce hiç çekme karavan veya benzeri bir sürüş deneyimi yaşamamış olabilirler. Hiç karavan kullanmamışlarsa, aracınızı güvenli bir şekilde kullanma becerilerine sahip olup olmadıklarını belirlemek için bir test sürüşü yapın. Bu kiracının da kendisini daha güvende hissetmesini sağlayacaktır.

9.Daha Önce Karavan Kiraladınız mı?

Bu soruyu sormak için iyi nedenler olduğunu ve bunun sürüş sorusundan farklı olduğunu belirtelim. Daha önce karavan kiralamış bir kiracı adayınız var ise karavanın boyutu hakkında sorular sorup kendi karavanınız hakkında detaylı bilgi verebilirsiniz. İlk kez karavan kiralıyorlarsa beklentilerinizi ve karavan kullanımı konusunda bilgilerinizi kiracınız ile paylaşmaktan çekinmeyin.

10.Bir Ön İnceleme İster misiniz?

Aracı kiraya hazırlamadan önce kontrol etmiş olsanız bile, kiracı adayınızın sürüşe alışması, karavanın özelliklerini gözden geçirmesi ve soru sorma fırsatı yakalamasına yardımcı olmak için etrafta bir test sürüşü önerin.Bunun karavan sahibi olarak, karavanınızı güvenle kullanabilecekleri konusunda size de gönül rahatlığı vereceğini unutmayın.

11.Alma ve Bırakma Politikası Konusunda Net misiniz?

Karavanı teslim alma ve bırakma kurallarını bilen kişilerle çalışmak her zaman iyidir. Bu kurallar , yakıtın seviyesi, atık tanklarının seviyesi, her türlü iç aksam ve mobilyanın ilk ve son kontrol listelerini içerir. Ayrıca karavanın size nasıl iade edilmesi gerektiği konusundaki beklentileri de ortaya koyar. Karavanın temiz teslim edilmemesi, atık tanklarının boşaltılmaması ve kilometre limitinin aşılması durumunda ekstra ücret talep edebilirsiniz. Karavan kiralama başlamadan önce her iki tarafın da bu konudan haberdar olması önemlidir.

12.Hiç Bir Karavandan Atık Boşalttınız mı?

Bu teknik soruyu sormak size hem kiracının ne kadar deneyimli olduğunu hem de atık konusunda ne kadar sorumlu olabileceğini söyleyecektir, çünkü karavan kiralama deneyiminde atık önemlidir. Atık uygun şekilde bertaraf edilmezse, kirliliğe ve/veya karavanınızda hasara yol açabilir. Kiracı, gri veya siyah su depolarını nasıl boşaltacağını bilmiyorsa, yanlış uygulama karavana da zarar verebilir. Aracınızı kiralamadan önce mutlaka bir tanıtım ve bilgilendirme yapmakta fayda var.

13.Özel Bir Kamp Alanı mı Kullanıyorsunuz yoksa Boondocking’e Gitmeyi mi Planlıyorsunuz?

Birisi kamp alanları yerine doğada kamp yapmak için zorlu yollardan gitmeye karar verirse bu karavanda sorunlara sebep olabilir. Karavanınız arazi kullanımına uygun değilse bunu kiracınıza belirtebilir, misafirlerinizin kamp alanlarında kalmalarını önerebilirsiniz.
Vannerzone ile Mutlu Tatiller!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş