Karavan Seyahatleri Için Malzeme Listesi

MACERA GEZİLERİ İÇİN KAMP MALZEMELERİ LİSTESİ


Maceracı bir gezginin yanında götürmesi gerekenlerin eksiksiz bir listesi…Kamp çantasının olmazsa olmazları.
Bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız, yanınızda getirmeniz gereken bir veya iki şey var. Hiçbir şeyi unutmadığınızdan emin olmak için bu listeyi takip edin.
Karavan kiralamada alınması gereken dört ana kategori belgeler, giysiler, tuvalet malzemeleri ve eğlence malzemeleridir.


Belgeler

Kamp malzemeleri listemizdeki ilk öğeler, kimlik ve/veya ehliyet gibi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm gerekli yasal belgelerdir. Herhangi bir şey olursa, yolculuk sırasında yetkililer tarafından durdurulursanız ya da herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, belgelerinizi hazır bulundurmak her şeyin daha az stresli olmasına yardımcı olacaktır. Hedefiniz ne olursa olsun, aşağıdaki belgeleri her zaman bir klasörde saklayın:

.  Kişisel kimlik. Ülke dışına seyahat ediyorsanız pasaportunuz
.  Sürücü ehliyeti – araç ruhsatı
.  Genel sağlık bilgileri, yani aşı sertifikası, kan grubu ve alerji listesi
.  Sağlık sigortası kartı ve bilgileri
.  İki şekilde para: nakit ve kredi kartı veya banka kartı. Kartlarınızın harcamalarınızı karşılayacak yeterli bakiyeye sahip olduğundan ve limitlerinizden emin olun.

Giysiler


Mevsime ve planlarınıza bağlı olarak kamp eşya listenizin en önemli kalemlerinden biridir. Karavan, içinde yalnızca en gerekli olanı alarak sınırlı alana sahip olacak şekilde dizayn edilmiştir. Giymek ve yıkamak için hafif giysiler almayı tercih etmelisiniz. Bu çoğunlukla pamuklu giysilerden oluşmalıdır, ancak seyahat için daha verimli seçenekler vardır. En iyi kumaşlardan biri merinos yünüdür, çünkü arka arkaya birkaç gün ve farklı sıcaklıklarda giyilebilir. Başka bir alternatif, sık sık yıkanması gerekmeyen polijenle işlenmiş giysilerdir.
Ayaklarınızdan başlayarak, herhangi bir sorun yaşamadan rahatça yürümek için bir çift spor ayakkabı ile birlikte kısa çoraplar en iyi seçenek olabilir. Güzergah boyunca araçların ulaşamadığı birçok parkurla karşılaşabilirsiniz. Islanmaya ve kirlenmeye hazır olduğunuz bilek çorapları ve spor ayakkabılarınızı mutlaka yanınızda bulundurun, en büyük dostunuz olacaklar. Yaz kampı için ise ideal olan parmak arası terliklerdir. Hafiftirler ve plaj günleri ve karavan içinde yürümek için kullanışlı olacaktır.
Kamp malzemeleri listesinde bir sonraki, alt giysiler. Rahat şortlar sadece hava ısındığında değil, aynı zamanda hareketli anlar için bacaklarınıza esneklik kazandırmak için de mükemmeldir. Ancak, güneş battığında veya daha soğuk aylar için bir gezi planlıyorsanız, yanınıza pantolon almayı unutmayın. Kasabaları ve şehirleri keşfetmeyi ve sert dağlarda yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, kot pantolon iyi bir ikinci seçenek olabilir. Yoldayken onları yıkayıp kurutmaya yetecek kadar, sadece birkaç yedek iç çamaşırı yanınıza alın. Aynı şey mayonuz için de geçerli.
Üstlere gelince, bazı tişörtleri unutmamak çok önemli olacak. Bir öneri olarak, yaz kamplarında denize girip çıktıktan sonra bir kaç seçeneğe sahip olmak için beş tişört yeterli olacaktır. Güneşte uzun süre kalırken onları korumak için omuzlarınızı örten en az iki üstlük almalısınız. Güneş kremi seviyor olsanız bile, dikkatli olmak ve cildinizin güneşe maruz kalmasını sınırlamak her zaman daha iyidir.
Bir kamp malzemeleri listesinin yalnızca bir kılavuz olduğunu ve rotanıza, yılın zamanına ve yüksek irtifaya seyahat etmeyi planlıyorsanız, önemli bir sıcaklık aralığı olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, hem sıcak tutan bir ceket hem de daha hafif bir ceket getirmeniz önemlidir.
Bir kış kampı malzeme listesinde ayrıca boynunuz için bir eşarp/atkı veya yalnızca boynunuzu örtmekle kalmayıp aynı zamanda yüksek veya düşük sıcaklıklardan korumak için başınıza da takılabilen bir "buff" adı verilen bir malzeme yada bir bere de bulunmalıdır. Başınızı ve yüzünüzü korumak söz konusu olduğunda en iyi seçeneğiniz şapkadır. Yüzünüzü ve gözlerinizi iyi bir şapkadan daha iyi hiçbir şey koruyamaz.

Hijyen ve Kişisel Bakım için Tuvalet Çantası

Kamp malzemeleri listemizdeki en önemli aksesuar güneş kremidir. Vücudun en büyük yüzeyini korumak her zaman öncelikler arasında olmalıdır. Her zaman faktör 50 güneş kremi kullanılmalıdır. Aşırı güneşe maruz kalma, kümülatif yapıları nedeniyle zamanla iyileşmesi zor kalıcı hasarlar haline gelen hafif, hatta fark edilmeyen cilt lezyonlarına neden olabilir. Bulutlar UV ışınlarını engellemediği için bulutlu günlerde bile günde 3 defaya kadar uygulanmalıdır. Bu nedenle yüzünüzde ve vücudunuzda rahatça kullanmak için her zaman 250 ml ile 400 ml arasında bir şişe taşıyın.
Şemsiye, plaj günlerinde dinlenmek için süper güzel bir ekstradır. Ayrıca, kum için bir plaj havlusu veya battaniyesi olmadan hiçbir plaj kampı malzeme listesi tamamlanmış sayılmaz.
Gözleriniz için UV filtreli güneş gözlüğü taktığınızdan emin olun. Parlama önleyicilerse, araç sürerken de size yardımcı olacak ve direksiyonun başındaki saatlerde daha az yorulmanızı sağlayacaklardır. Farkı günün sonunda hiç şüphesiz anlayacaksınız.
Bir diğer önemli öğe ise cildinizi nemli tutmak için bir nemlendiricidir. Aloe vera veya hızlı emilen emülsiyonlar içeren jeller, rustik seyahatinize rahatlatıcı ve aromatik bir spa havası katabilir.
Bir kamp malzeme listesi şampuan, sabun, diş macunu, deodorant ve diğer kişisel hijyen ürünlerini içermelidir. Bebek mendilleri, yolda hijyen ihtiyaçları için rakipsizdir. Duş almak bir seçenek olmadığında, mendiller vücudu temiz tutar ve size daha fazla rahatlık hissi verir. Duş varsa, normal pamuklu havlulardan çok daha hızlı kuruduğu için mikrofiber havlu önerilir.
Son olarak, bir ilk yardım çantasına olan ihtiyaç tartışılmaz. Her zaman kiralık karavanda bir tane olup olmadığını kontrol edin. Değilse, etil alkol, bandajlı gazlı bez, küçük makas ve yara bandı içeren bir çanta hazırlayın. Ayrıca sivrisinek kovucu, parasetamol ve ibuprofen, gaz giderici tabletler ve alerji ilaçları da almalısınız. Bu şekilde, büyük sorunlardan kaçınarak, yaraları ve ağrıları tedavi etmek için herhangi bir duruma karşı hazırlıklı olacaksınız.


Lojistik ve Eğlence


Her kamp malzemeleri listesi, daha fazla eğlence için belirli öğelere ihtiyaç duyar. Seyahat günlerinin yorucu ve hatta zaman zaman sıkıcı olabileceği doğrudur. Bazı gezginler seyahatlerinde yanlarına dizüstü bilgisayarlarını, kameralarını ve hatta dronelarını alırlar. Elektronik cihazlar herkesin hayatında büyük bir rol oynar ve anılarınızı kaydetmek için faydalı araçlardır. Pilleri ve şarj cihazlarını getirmeyi unutmayın.
Elektroniği tam güçte tutmak için, karavanın şarj cihazının başka cihazlar için kullanılması durumunda taşınabilir bir güç bankası getirmenizi öneririz. Piyasada birçok seçenek mevcuttur. En güçlü powerbank cihazları, cep telefonlarının altı defaya kadar şarj edilmesini sağlar. Tüm bu cihazları besleyebilmek için  4'ten fazla girişli bir uzatma kablosu veya çift bağlantı noktası alabilirsiniz. Elektronik ekipmanı, herhangi bir sıçrama veya dökülme riskine karşı su geçirmez bir çanta veya kutuda saklayın.
Geceleri bir el feneri muhtemelen gerekli olacaktır. Yıldızlı gökyüzüne bakmak için yapılan bu kısa gece gezileri kaçırılmaz.
Son olarak, her kamp çantası listesi eğlenceli bir tahta veya kart oyunu içermelidir. “TABU” gibi oyunlar oynamak, yolculuğa ekstra eğlence katabilir.

Karşılaştırma

Listesi Boş