Karavan Yaşamının Sorunlarından Biri Fareler

Tekerlekli evinizi bir farenin yada haşerenin istila ettiğini gösteren fare pisliği veya çiğnenmiş yiyecekler gibi belirtileri görmek karavanın keyfini kaçırabilecek unsurlardan biridir.  Açık havada tatil yapmanın birçok avantajı olsa da doğada yaşamanın önemli bir dezavantajı, doğanın da neticede sizinle birlikte yaşayabileceği anlamına gelir.


Bütün bunlar bizi şu soruya götürüyor: Fareleri ve diğer zararlıları karavanlardan uzak tutan nedir?

Bir karavanda fareyle mücadele etmek, normal karavan malzeme listenizden daha fazla alet/edevat ve ekipman gerektirecektir. Bu incelemede, fareleri kamp aracınızdan nasıl uzak tutacağınızı, karavanınızı nasıl farelere karşı koruma altına alacağınızı ve fareler ve diğer haşereler karavanınızı istila ettiğinde ne yapacağınızı anlatacağız.


Fareleri karavanınızdan nasıl uzak tutacağınızı bilmenizin çok önemli olmasının nedeni, neden olabilecekleri hasardır. Fareler, yemeğinize zarar vermenin ve pis bir karışıklık yaratmanın ötesinde, gizli alanlarda karavan kablolarını çiğnemeyi severler - bu da düzeltilmesi çok pahalı olan ve potansiyel olarak tehlikeli bir durum yaratır.

 

Fareler ve zararlılar ilk etapta karavanlara nasıl giriyor?

Fareler ve diğer haşereler genellikle kamp alanlarına ve karavanlara çekilir çünkü yuva yapabilecekleri bol miktarda yiyecek bulunan sıcak bir yer hissederler. Fareler mükemmel tırmanıcılardır ve bir kuruş büyüklüğündeki bir açıklıktan geçebilirler-yani içeri girmek onlar için sorun değil. Kabloların, hortumların ve havalandırmaların karavanınıza girdiği o küçük delikler. İşte farelerin geçiş noktaları.

 

Genel olarak konuşursak, fareler karavanınıza bir şekilde tırmanacak ve bu küçük giriş noktalarından birine girmek için karavanın boydan boya dolaşıp uygun noktayı arayacaktır. Fare istilaları özellikle boondocking yaparken yaygındır çünkü daha çok haşerelerin yaşadığı vahşi alanların yakınına park edersiniz. İçeri girdiklerinde, yiyecek arayacaklar ve-yeterince rahatlarsa-yuva yapacakları ve hatta üremeleri için bir yer arayacaklardır.

Bu nedenle, fareleri karavanınızdan uzak tutmanın en iyi yöntemlerinden bazıları, potansiyel giriş noktalarını kapatmayı içerir.

 

Bir karavanı 8 basit adımda nasıl fare geçirmez yapabiliriz?

 

  1. Fare giriş noktalarını engellemek için sprey köpüğü kullanın

Karavanlar için en iyi fare caydırıcılarından biri, özellikle haşere önleme için tasarlanmış sprey köpüktür. Fareleri karavanınızdan düzgün bir şekilde uzak tutmak için karavanınızın ortası ve yanları boyunca olası giriş noktalarını bulmak ile işe başlayın. Daha sonra özel köpüğü, fareleri ve diğer haşereleri teçhizatınızın dışında tutmak için genişleyip sertleşeceği yerlere püskürtebilirsiniz.

  1. Havalandırma deliklerinde tel örgü kullanın

Karavanlar için gerekli bir diğer fare kovucu da tel örgüdür. Farelerin girebileceğini düşündüğünüz tüm havalandırma deliklerini dikkatli bir şekilde kapatmak için tel örgü kullanın. Havalandırmanın hala yeterli hava akışına sahip olduğundan emin olun, böylece havalandırma deliklerinizin düzgün ve güvenli bir şekilde çalışmasına izin verirken fareleri dışarıda tutarsınız.

  1. Yiyeceklerinizi farelerin erişemeyeceği kaplarda saklayın

Fareleri dışarıda tutmak için karavanıma ne gibi eklemeler yapabilirim diye sormak yerine karavanınızı fareler için daha az cazip hale getirmek de iyi çözümdür. Bir gıda kaynağına erişemezlerse, fareler karavanınızda kalmaz. Tüm kuru yiyeceklerinizi cam veya plastik kaplarda saklayarak ve evcil hayvan yiyeceklerini geceleri uzaklaştırarak, fareleri ve diğer haşereleri kamp aracınızdan uzak tutabilirsiniz.

  1. Karavanınızı temiz tutun

Tüm yiyeceklerinizi paketlediniz, saklama kaplarına koydunuz.Ancak zeminde kalan kırıntılar fareleri yine de içeri çekecektir. Bu nedenle, karavanınızı fareye karşı korumayı umuyorsanız, içeriyi süpürüp temiz tutmanız çok önemlidir.

  1. Karavanınızı beton üzerinde tutun/park edin

Fareler çimenli alanları sever çünkü onları gizli tutar ve karavanınızıa tırmanmak için onlara kullanışlı bir nokta sunar. Karavanınızı beton veya çakıl üzerine park ederek ve herhangi bir tarafında çimlerin dokunmasına izin vermeyerek, farelere aradıkları fırsatı vermeyecek ve karavanınızdan uzak durmalarını sağlayacaksınız.

  1. Farelerin ve diğer zararlıların dayanamayacağı doğal kovucular kullanın

Fareler genellikle naneyi sevmezler, bu nedenle pamuk toplarını naneye batırarak ve onları karavanınızın etrafına yayarak aracınızı farelere karşı koruma altına almaya yardımcı olabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Nanenin kediler ve diğer küçük evcil hayvanlar için kötü olduğu bilinmektedir. Karavanınızda sizinle birlikte olan evcil hayvanlar var ise, bunun yerine doğal bir kovucu deneyin.

  1. Fare kovucu sprey uygulayın

Fareler istila etmeden önce karavanınızın alt takımına uyguladığınız ağır kimyasallar içeren ürünler mevcuttur. Bu kovuculardan bir şişe kullanmanın yüksek bir maliyeti olacaktır ancak fareleri karavanınızdan kesin olarak uzak tutacaktır.

  1. Haşere kovucuyu takın

Elektronik haşere kovucular, haşereleri evinizden uzaklaştırmak için ultrasonik ses dalgaları kullanır. Elektrikli kovucuların faydaları hakkında yapılan yorumlar karışık olsa da, bunlar fareleri kamp aracınızdan uzak tutmak için kullanışlı-olabilir. Yine evcil hayvanınız var ise, onun da bu cihazlardan rahatsız olabileceğini unutmamak lazım.

 

Bir fare karavanınıza girdiyse ne yapmalısınız?

Bazen tüm çabalarınıza rağmen bu sinir bozucu haşereler karavanınıza girer. Bu, karavanınızı tamamen fare geçirmez hale getirmek için daha agresif çözümler üretmeniz gerekeceği anlamına gelir.

  • Kedi alın!

Kulağa basit geliyor ve herkesin tercih ettiği bir yöntem olmayabilir, ancak genel gerçek şu ki, kampınızda sizinle birlikte yaşayan bir kedi haşere probleminizde size yardımcı olabilir.

Ancak, fareleri kamp aracınızdan çıkarmak için kullandığınız araçlardan kedinizin yaralanmaması veya hastalanmaması için, her zaman evcil hayvanlar için güvenli fare yakalama yöntemleri satın aldığınızdan emin olun.

  • Canlı yakalama tuzakları

Karavanınıza giren fareleri yakalamanın en insancıl yolu, insancıl bir canlı yakalama tuzağı kullanmaktır. Geri gelmemeleri için karavanınızdan uzak bir yerde yakalanan fareleri serbest bıraktığınızdan emin olun!

  • Ekstra kovucular

Ekstra doğal kovucu fareleri kendi başına karavanınızdan kovmaya yetmeyecektir belki ama karavanınıza daha fazla fare girmesine izin vermez.

  • Fare Kapanları

Haşereler karavanınızı yoğun bir şekilde istila ettiyse, büyük silahları dışarı çıkarmanız gerekebilir. Bunun gibi tuzaklar nispeten temizdir ve işi çabucak halleder.

Zehirli yemlerden uzak durun!

Zehirli yemler, birkaç nedenden dolayı fareleri kamp aracınızdan uzak tutmanın çok kötü bir yoludur:

  1. Zehirli yemler, haşerelerin susuz kalmasına neden olarak karavanınıza su aramaya gelmelerine sebep olur. Haşere daha sonra bu yolculukta ölür. Ancak, farelerin diğer hayvanlar için av olduğunu unutmayın, yani başka bir hayvan zehirlediğiniz fareyi yerse, o hayvanı da öldürebilirsiniz!
  2. Karavanda sizinle birlikte yaşayan evcil hayvanlarınız için zehirli yemler tehlikeli olabilir. Zehirli yemler genellikle evcil hayvanlar için güvenli olacak şekilde tasarlanırken, yine de bunu evcil hayvanınız üstünde denemek istemezsiniz.

Fare dışındaki zararlılar ne olacak?

Karavanınıza girecek fareler dışında en yaygın tehlike zararlılar böcekler ve örümceklerdir. Karavanınızı fareye dayanıklı hale getirmek için yukarıdaki adımların birçoğunu izleyerek, onu böceklere karşı dayanıklı hale getirmeye de yardımcı olacaksınız.

Ek olarak, böcek yemleri, spreyler ve doğal kovucular böcekleri kampçınızdan uzak tutmak için etkili seçeneklerdir.

Son olarak, ziyaret ettiğiniz bölgelerdeki belirli zararlılara karşı farkındalığınızı koruyun ve onları karavanınızın dışında tutmak için uygun adımları atın.

Fareleri ve diğer zararlıları karavanınızdan uzak tutmak, genellikle tedbirleri uygulama yoluyla mümkündür. Yukarıdaki adımları takip ederek, karavanınızı farelere ve diğer istenmeyen misafirlere karşı güvenli hale getirebilirsiniz. Farelerin içeri girmesi durumunda, neyse ki karavanlar haşereleri ortadan kaldırmak ve fareleri karavanlardan tamamen uzak tutmak için birçok araca sahiptir.

Haşeresiz bir karavan kiralamak mı istiyorsunuz? Vannerzone kiralık karavanlara buradan bir göz atın yada haşeresiz bir karavanınız varsa ve onu başkalarıyla paylaşarak para kazanmak istiyorsanız, karavanınızı bizimle burada listeleyebilirsiniz.

İyi Yolculuklar!
Vannerzone

 

Karşılaştırma

Listesi Boş