Kış Kampları Için Karavanlarda Kar Zinciri

Kış aylarında sıcaklıklar düştüğünde, yüksek irtifa destinasyonları buz ve karla kaplanabilir. Bu gibi yollarda, karavan lastik zincirleri, yolculuk setinin paha biçilmez bir parçası haline gelir. Kar zincirlerinin ne olduğu, ne zaman kullanılması gerektiği ve nasıl takılacağı hakkında bazı yararlı bilgileri burada bulacaksınız. Yolda kalmaya son. Vannerzone yanınızda!

 

Yolculuk sizi her türlü heyecan verici noktalara götürebilir. Kış aylarında, yüksek rakımlı bölgelerde sıcaklıklar kolaylıkla sıfır derecenin altına düşebilir ve doğru hazırlık yapılmadan yola çıkılması durumda sürüş koşulları tehlikeli hale gelebilir.
Karavanlar büyük ve ağırdır, bu nedenle buzlu veya karlı yol koşullarına hazırlıklı olmak hayati önem taşır. Karavan ne kadar ağırsa, lastiklerin kaymasını durdurup yola tutunmasını sağlamak için o kadar fazla çekiş gerekir. Karavan lastik zincirleri, sürücülerin araçlarının lastiklerine ek tutuş kazandırmak için araçta bulundurması gereken bir araçtır.

Bir yolculuğa çıkmadan önce, karavan lastik zincirlerinin ne olduğunu, ne zaman gerekli olduklarını en önemlisi nasıl takılacağını bilmek ise çok önemlidir.

Kışın neden karavan lastik zincirleri kullanılır?

Kar zincirleri olarak da bilinen lastik zincirleri, karlı, buzlu veya kaygan sürüş koşullarında araca daha fazla tutunma sağlamak için lastiklerin dışına takılır. Karavan lastik zincirleri tarafından sağlanan ek kavrama olmadan, tekerlekler boşa dönecektir ve aracınız belki de yolda kalacaktır.
Karavanlar standart arabalardan daha ağırdır ve bu ek ağırlık, standart lastiklerin kaygan koşullarda çekiş bulmasını zorlaştırabilir. Karavan lastik zincirlerindeki yatay bağlantılar yüzeyi sararak tekerleklerin çekiş kazanmasını sağlar.

Karavan lastik zincirleri ne zaman kullanılmalıdır?

Çok basit bir soru. Karavan lastik zincirleri bir aracın tutuşunu iyileştiriyorsa, neden sürücüler bunları kış boyunca takmıyor? Karavan lastik zincirleri, yalnızca yol yüzeyi kar, çamur veya buzla kaplandığında lastiklere takılmalı ve koşullar düzeldiğinde hemen çıkarılmalıdır.
Karavan lastik zincirleri daha yumuşak yüzeylere tutunacak şekilde tasarlanmıştır ve koşullar böyle değil ise zincirler aracın lastiklerinde ve yol yüzeyinde kalıcı hasara neden olur. Ayrıca, kar zincirlerinin kullanılması aracın yakıt verimliliğini önemli ölçüde azaltır ve azami hızı engeller. Bu nedenle karavan lastik zincirlerini güvenli olduğu anda çıkarmak akıllıca olacaktır.
Bazı bölgelerde, trafik işaret levhaları dikkatiniz çekmiştir. Kar zincirlerinin taşınması gerektiğini bildiren işaretler görmüş olabilirsiniz. Bunun gibi işaretler tipik olarak sıcaklıkların düşük olduğu ve kar yağışının yaygın olduğu yüksek irtifalarda bulunur. Bazı noktalarda trafik uygulamaları, yılın belirli zamanlarında kar zinciri taşımayı zorunlu kılmıştır, bu nedenle sürücüler her zaman seyahat ettikleri rotada yüksek irtifa geçişleri olup olmadığını kontrol etmelidir.

Karavan lastik zincirleri nasıl takılır?

Karavan lastik zincirleri, tekerlekleri sökmek zorunda kalmadan lastiklerin dışına takılmak üzere tasarlanmıştır, ancak bunları aracın lastiklerine takmak, yeterince bilgi ve tecrübe sahibi değilseniz zahmetli olabilir. Bu nedenle, kış mevsiminde gidilecek yerlere seyahat etmeyi planlıyorsanız, karavan lastik zincirlerini takmayı buzlu bir kar fırtınasının ortasında bir dağın tepesinde ilk kez denemeden önce prova yapmak akıllıca olacaktır.
Karavan lastik zinciri seçerken, araçtaki lastiklere uygun ebatta olanları satın almak çok önemlidir. Doğru ebatta karavan lastik zincirlerini bulmak için lastiğin çapını ve diş genişliğini not edin ve bu ölçümlerin kar zinciri teknik özelliklerinde listelenenlere uygun olduğundan emin olun.
Karavan lastik zincirlerini araca takmak için önce zincirleri yerleştirin, bükülmüş veya karışmış kısımları açın ve tüm parçaların düzgün yerleştirildiğinden emin olun. Ardından zinciri dikkatlice alın ve eşit şekilde ortalandığından emin olarak lastiğin üzerine yerleştirin. Karavan lastik zincirleri yalnızca aracın tahrik (çekiş yapan)  tekerleklerine takılmalıdır. Hangi tekerleklerin tahrik (çekiş yapan) tekerlekleri olduğunu bildiğinizden emin olmak için karavan kullanım kılavuzunu okuduğunuzdan ve aracınızı tanıdığınızdan emin olun.
Zincirin lastiğin üzerine yerleştirilmesinden aşamasının tamamlandığını düşünüyorsanız, karavanınıza atlayın ve bir metre kadar yavaşça ilerleyin. Artık zincirin gevşek uçları birbirine bağlanabilir. Önce iç zinciri sabitlediğinizden emin olun. Zinciri bağladıktan sonra lastiğin üzerine mümkün olduğunca sıkı bir şekilde takıldığından emin olun. Bazı karavan lastik zincirleri, zincirin lastik etrafındaki gerginliğini daha da artırmak için kullanılabilecek gerdiricilerle birlikte gelir. Optimum performans sağlamak için zincirin lastiğin kenarlarına sıkıca oturduğundan emin olmak önemlidir.
Unutmayın, bunlar yalnızca karavan lastik zincirlerini takmak için temel yönergelerdir. Kar zincirlerini araca takmadan önce daima üreticinin talimatlarını dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.

Artık bir kış kampı macerasına atılmaya hazırsınız!

Karayoluyla seyahat etmek, az bilinen yerleri keşfetmek için benzersiz bir özgürlük sunar. Bu nedenle, en güzel kış destinasyonlarını keşfetmek için karavan kiralamak en iyi tercih olacaktır. Bir karavan sahibi iseniz ve karavanınızı kiraya veriyor iseniz, kiracılarınıza en iyi kış deneyimini yaşatmak için karavan lastik zincirleri çok önemlidir. Kış kampı için doğru hazırlık hakkında daha fazla bilgi için karavan kış kampı ipuçlarımıza da göz atmayı unutmayın.

Mutlu Tatiller!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş