Kış Kampı - Karavaninizi Soğuk Mevsime Nasil Hazirlarsiniz?

Kış aylarında kullanmak veya kiralamak istemiyorsanız, karavanınızı güvenli bir şekilde nasıl koruyacağınızla ilgili ipuçları;

Yazınızı büyüleyici doğayı, nefes kesici manzaraları, el değmemiş kumsalları, uçsuz bucaksız ormanları keşfederek ve ilham verici insanlarla tanışarak geçiriyorsunuz. Hepsi, bağımsızlığın ve özgürlüğün sadık yoldaşınız olan karavanınız sayesinde.

Son yolculuklarınız size koşulsuz bir memnuniyet verdiyse ve karavanınızı daha soğuk günler için güvenli bir yerde saklamak istiyorsanız, size iyi bir tavsiyemiz var.

Dış Koruma Örtüsü

Karavanınızı kışın park halinde tutacaksanız iyice doğru bir malzeme ile örterek saklamak doğru çözüm olacaktır. Karavanınız ve klimanız için özel yapım bir örtüye yatırım yapmak tam da bunun için önemlidir. Karavanaı sıkıca tutunmak için kayışları olan bir kapak ve kamp alanlarındayken sorunsuz giriş için fermuarlı açıklıklar.

En basit yöntem, karavanınızın dışını örtmek için plastik bir muşamba almak olacaktır. Ancak, rüzgarla uçup dış yüzeylere zarar verme olasılığı daha yüksektir.

Herhangi bir açıklığı kapatmak, karavanınızın iç kısmındaki su hasarını önleyecektir. Ayrıca değerli aracınızda gelincik ve fare gibi kemirgenlerin keşif gezisine çıkmasını da önleyebilirsiniz! Bu sinir bozucu hayvanları dışarıda tutmanın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, şunları da göz önünde bulundurun:


–      Dolaplarınızı , buzdolabı ve derin dondurucunuzdaki yiyecekleri boşaltmak

–      Zeminler, tezgahlar ve dolaplar gibi tüm yüzeylerinizi titizlikle temizlemek

–      Kamp aracınızın içine ve çevresine fare kapanları yerleştirmek

–      Kablo kapağını sıkıca kapatın ve elektrik prizinize kilitleyin

–      Egzoz borunuzun çelik yünü ile doldurulması

Aracınızı bir kış kampı yolculuğuna çıkarmayı planlıyorsanız, tuzla püskürtülen yollar gününüzü kurtarabilir. Bununla birlikte, buz çözücü tuz, gövdenin altına zarar verir ve parçalar su püskürterek açılır. Bu yollarda her sürüşten sonra alt gövdeyi ve tüm dış yüzeyleri suyla yıkayın.

Geçmişte kış sürüşlerinden bildiğiniz gibi, camlarınızda buğulanma çok yaygındır. İyi bir iç hava kalitesi sağlamak ve araç hasarını önlemek için yeterli havalandırma şarttır.

Aracı ısıtırken ısıtıcı en yüksek ayarda olmalı ve tavan saklama dolapları, perde ve panjurları açılmalıdır. Bu, optimum havalandırma sağlar. Sabahları, küf veya küf oluşumunu önlemek için tüm minderleri kaldırın, saklama kutularını havalandırın ve nemli alanları kurutun.

Tüm Su Sistemlerini Boşaltın

Karavanınızı kış boyunca saklamayı düşünüyorsanız, bu adıma çok dikkat edin! Sıhhi tesisat sisteminiz, atık tanklarınız, tatlı su tanklarınız ve borularınız gibi su içeren tüm sistemleri bulmanız gerekir.

İçlerindeki suyu boşaltın ve tüm su sistemine antifriz ekleyin. Bunu kendi başınıza yapmak istiyorsanız, su sisteminin boşaltılmasıyla ilgili talimatlar için karavanınızın kılavuzunu inceleyin. Bunu kendi başınıza yapmaktan çekiniyorsanız, karavanlar konusunda uzmanlaşmış bir servis merkezine giderek bu hizmeti sizin için sağlayabilir.

Profesyonel İpucu: Bu adımdan kaçınmak, tesisatta kalan ve donan su nedeniyle su sisteminizin borularına zarar verebilir ve tesisatınız kırılabilir.

Lastikleriniz Hazırlayın

Karavanınızın en önemli parçalarından biri olan lastikleri unutmak kolay olabilir.Aslında karavanınızı lastikler taşır. Ne yazık ki, güneşten gelen UV radyasyonu nedeniyle hasar görmeye eğilimlidirler, bu nedenle lastiklerinizi kılıflarla korumalısınız. Karavanınızın dış kaplamasının tekerleklerinizi de korumak için yeterli olması gerekir.

Ayrıca lastiklerin üzerindeki hava basıncının yanaklardaki teknik özelliklere uygun olduğundan emin olun. Depolama sırasında lastiklerin havasının inmesi nadir görülen bir durum değildir. Bir sonraki seyahatinize başlamak istediğinizde, gerekirse onları tekrar ideal havasına getirin.

Keşfetme duygunuz kış kampı için doyumsuzsa, kar zincirlerini lastiklerinize takmak için hazır bulundurmak iyi bir seçenektir. Yaz karavannızı bir kış karavanına dönüştürmenizi sağlar. Lastiklerinize kar zinciri takmayı öğrenmek için ayrıca bir kılavuz okumanızı öneririz.

Akülerinizi Güvenle Saklayın

Kemirgenlerin, kabloları kesmek için yeni ikametgahları olarak karavannızı keşfetmediğinden zaten emin oldunuz. Bu önemli bir adımdı! Daha da önemlisi, bu kabloların enerji kaynağı olan akülerinize bakmaktır. Donma sıcaklıkları onlara zarar verebilir. Bunun olmasını önlemek için aküleri karavandan çıkarılmalı ve serin bir yerde saklanmalıdır.

Profesyonel İpucu: Akülerinizitam dolu durumda tutmak, donma sürecini yavaşlatmanın iyi bir yoludur. Şüpheniz varsa, akü ömrünü her 4 ila 6 haftada bir voltmetre ile kontrol edin ve tam şarjı korumak için gerektiğinde aküleri yeniden şarj edin.

Kamp Sıvılarınızı Koruyun

Tekerleklerinize benzer şekilde, kış kamplarında karavanlarınızın yakıtını, motor için hidrolik ve yağları da korumak gerekiyor. Deponuza, fazla yakıtın zamanla bozulmasını önleyen bir yakıt dengeleyici ekleyin. Bunu paket talimatlarına göre yapın ve ardından deponun geri kalanını gazla doldurun. Ardından, dengeleyicinin yakıt sisteminizden geçebilmesi için motorunuzu ve jeneratörünüzü çalıştırın.

Karavanı park etmeden önce, motordaki ve jeneratördeki yağ ve yağ filtresini değiştirmeyi unutmayın. Kullanılmış yağ zamanla asit biriktirir ve bu da korozyona ve dolayısıyla boruların ve bağlantı elemanlarının bozulmasına neden olabilir.

 

Karşılaştırma

Listesi Boş