Araç Üstü Çadır

Araç üstü çadır, adından da anlaşıldığı gibi araçların üstüne monte edilen çadır aparatını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Hayatımıza yeni giren bu müthiş kullanışlı aparat, bir aracın üstünde açılır veya katlanır. Ayrı olarak satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Kişisel aracınıza taktırabilir veya bir araç üstü çadır kiralayabilirsiniz, hem de aracı ile birlikte. Hem de Vannerzone imkanları ile!

İster bir araç üstü çadır satın almaya ister kiralamaya karar verin, size yol göstermek için buradayız!

Nasıl Çalışır?

Önce çeşitlerini tanıyalım.

İki tür araç üstü çadır vardır:

1. Brandalı Çadır

2. Sert Kabuk Çadır

 

Tenteli Çadırlar

Tenteli ve bez malzemeden yapılmış çadırlar, üçgen şekli ve direk sistemi kurulumuyla tam olarak kamp çadırlarına benzerler, ancak genellikle daha ağır kanvas malzemeden imal edilmişlerdir ve araç üstünde bir branda yada tente içinde sarılı olarak muhafaza edilirler.

 

 

Sert Kabuklu Çadırlar

Çoğunlukla fiberglastan yapılmış bir koruma kabuğunun içinde yer alan çadırlardır, aracınızın üzerinde kompakt bir dikdörtgen olarak katlanır ve tekerlekli evinizi oluşturmak için sizinle beraber seyahat ederler.

Montaj

Araç üstü çadırlar, tüm tavan raflarına monte edilebilir. Tabi ki aracınızda takılı olan tavan rafının Dinamik Ağırlık Kapasitesini (DWC) kontrol ettiğinizden emin olun. DWC, aracınız hareket halindeyken rafın hangi ağırlığı taşıyabileceğini size söyleyecektir. DWC en az çadırınızın ağırlığı kadar olmalıdır.

Araç üstüne nasıl kurulur?

Bir araç üstü çadırın kurulumu, iki veya daha fazla kişiyle bir saatten kısa sürede yapılabilir. Çadır satın aldığınızda veya kiraladığınızda, kurulum için gerekli talimatları zaten alacaksınız, ancak biz bunu 11 genel adıma ayırdık.

1. Aletlerinizi ve çalışma alanınızı hazırlayın.

2. Tavan rafını inceleyin.

3. Montaj raylarını takın.

4. Montaj raylarını sabitleyin

5. Merdiveni çadıra bağlayın.

6. Merdiveni merdiven dirseklerine sabitleyin.

7. Çadır örtüsünü takın.

8. Çadırı aracınızın üzerine yerleştirin.

9. Çadırı konumlandırın.

10. Tavan rafına sabitleyin.

11. Montaj bağlantı kapaklarını takın.

Her şey birkaç cıvata, birkaç klips, birkaç mandal ve bu kadar! Aracınıza monte edildikten sonra ve sabitlendikten sonra, kamp alanınızda kurmak çok kolay. Gerçekten nerede ise 2 dakika!

Araç üstü çadırlara uygun araçlar

Teknik olarak konuşursak, bir araç üstü çadır herhangi bir araçta kullanılabilir; ancak, aracınızda kurulum için gerekli donanım olmayabilir. Nasıl mı? 

Bu çadırlar 50 ila 100 KG arasında bir ağırlığa sahiptir. Ek olarak, arabanızın çatısına daha fazla ağırlık ekleyen portbagajlara kurulmaları gerekir. Aracınız ne kadar küçük ve daha az güçlüyse, bu eklenen ağırlık hız ve ivme gibi şeyleri o kadar çok etkiler.

Bununla birlikte, çatı çadırı için en uygun araçlar bir pick-up, SUV veya daha büyük modeller olarak belirtilebilir.

Araç üstü Çadır ile seyahate çıkmadan önce bilmeniz gereken 3 önemli nokta!

1. Arazi yapısı önemlidir.

Araç üstü çadır ile kamp yapacaksanız, çadırınızı kurmaya başlamadan önce düz bir araziye park edin. Düz olmayan bir yüzeye park etmek kötü bir gece geçirmeniz ve uykusuz kalmanıza neden olabilir.

2. Planınızı sık sık yer değiştirmeyecek şekilde yapın.

Kamp alanınızı kurduktan sonra yeniden toplamak ve araç üstü çadırı sık sık kurup toplamak zaman alıcıdır. Yine de istediğiniz zaman kamp alanınızı değiştirebilirsiniz, fakat bu size kamp için ayrılan kıymetli zamanın bir kısmını kaybetmeye mal olacaktır. Kamp yerinizi iyi seçin ve keyfini çıkarın.

3. Sürüş esnasında ekstra ağırlığı unutmayın.

Araç üstü çadır ve portbagaj, aracınızın ağırlık dengesini etkiler. Bu eklenen ağırlıklar, aracın ağırlık merkezinin değişmesini sağlayacak ve daha önce bahsedildiği gibi performansı düşürecek, rüzgar direnci oluşturacaktır.

Kamp Deneyiminizi Yükseklere Taşıyın

Kamp deneyiminizi gerçek anlamı ile yükseklere taşımaya, arabanızın çatısına çıkarmaya hazır mısınız? Araç üstü çadırı deneyin. Rahat, kullanışlı ve kamp deneyiminin dezavantajlarından rahatsız olanlar için daha izole bir kamp yapmanızı sağlayacak bu aparat ile tanışın.

Mutlu Tatiller!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş