Doğa Dostu Kamp

Karavan seyahatini daha doğa dostu ve sürdürülebilir yapmak mümkün

Belki de bu eski deyişi biliyorsunuzdur: “Ayak izlerinden başka bir şey bırakmayın, anılarınızdan başka bir şey götürmeyin”. Doğa dostu kamp ya da başka bir deyiş ile yeşil kamp tam da budur! Karavan kiralama ile seyahat ederken kamp alanınızda çöp bırakmamaya çalışın, plastik şişe kullanmak yerine çevre dostu ürünler kullanın ve doğal hassasiyetlere dikkat edin. Karavan tatilinizi daha doğa dostu hale getirmenin 10 püf noktası burada:

Yeşil kamp için 10 ipucu:

Sürdürülebilir yaşam tarzının bir parçası olun ve mümkün olan her şeyi geri dönüştürün.

 

Yeşil kamp yaparken, çöpler ve geri dönüştürülebilir malzemeler için ayrı çöp torbaları getirin. Baharatları veya artık yiyecekleri saklamak için cam kaplar gibi eski ambalajları kullanabilirsiniz. Hiçbir yiyeceğin boşa gitmemesini sağlamak için artıkları saklamak için yeniden kullanılabilir kaplar da getirebilirsiniz.
Plastik kullanmanız gerekiyorsa, bu öğeleri geri dönüştürmeyi unutmayın.
Karavan yaşamının bir parçası da barbekü yapmaktır. Ambalajları ateşe atmak kolay gibi görünebilir, ancak YAPMAYIN. Lütfen tüm çöpleri çöp torbalarına atın ve havayı kirletmemek için ambalajları geri dönüştürün. Bu aynı zamanda sizi ve sevdiklerinizi zehirli duman solumaktan da koruyacaktır.
Çöplerinizi mümkün olduğunca sık boşaltın. Bu, hoş olmayan kokuların karavanınızı kaplamasını ve böceklerin karavanınıza hücum etmesini önler. Çevre dostu kamp için seyahat ederken evsel atıkları cam, teneke, plastik ve ıslak atıklara göre ayırın. Bertaraf noktaları hakkında kamp alanı yetkilileri veya etrafınızdaki karavancı komşularınızdan bilgi alın. Ayrılmadan önce kamp alanınızda yürüyün, geride ayak izlerinizden başka bir şey bırakmadığınızdan emin olun, ve yeterince anı biriktirdiğinizden de eminseniz maceranıza devam edebilirsiniz. Belki son bir selfie?

Yeşil Kamp Atıştırmalıkları ve Doğa dostu Kamp Menüleri

Yeşil kampçılık sadece atıklarla ilgili değildir. Çöpü azaltmak için alışveriş aşamasından başlayarak daha az paketlenmiş süpermarket ürünleri satın alabilirsiniz. Kendi yemeklerinizi karavanınızda hazırlamak muhtemelen daha lezzetli olacak, yapması daha eğlenceli olacak ve daha az plastikle temasınız olacak.
Yeşil kamp için bir başka yararlı ürün de yeniden doldurulabilir su şişeleridir ve bu sayede çok fazla su şişesi almanıza gerek kalmaz. Daha az plastik. Paranız cebinizde kalır ve çevre için daha iyidir! Yolculuğunuzda her molada bunları yeniden doldurabilir, örneğin ücretsiz su doldurma ve su çeşmeleri bulunan istasyonları gösteren harita uygulamalarını kullanarak su işinden kayda değer tasarruf edebilirsiniz.
Ayrıca hem bu ücretsiz su doldurma noktalarında hem de konakladığınız kamp alanında su deponuzu tekrar doldurabilirsiniz. Karavanda yaşarken daha az damacana, daha çok alan. 

Kamp yiyeceklerinizi gittiğiniz yerlerden temin edin!

Karavan tatili sırasında sürdürülebilir bir yaşam tarzı için, lojistik sektörü karbon emisyonlarının en önemli kaynaklarından olan süpermarkete gitmekten kaçınabilirsiniz. Yanı başınızdaki çiftçileri, köylüleri veya köy kasaba pazarlarını tercih edin. Köy pazarları etrafı dolaşmak için de harika bir aktivitedir. Meyve ve sebzeler gibi şeyleri doğrudan yetiştiricilerden ve tarladan bulma şansınız olur. Ayrıca köylülerden bölge için en iyi ipuçlarını alma şansınız da olacak. En iyi tur rehberiniz buldunuz. Merak ettiğiniz her şeyi sorun. Alışveriş yapmayı da unutmayın.

Doğayı seyretmek güzeldir, alıp yanınızda götürmek değil!

Şehrin gürültüsünden kaçtınız ve daha az insan daha çok oksijen olan doğal bir kamp noktası buldunuz. Müthiş güzellikler. Ama öyle kalması da sizin elinizde. Doğal çevrenin güzelliğine ve vahşi yaşama saygı gösterin. Bazı bölgeler doğa koruma alanıdır ve bu konuya ilişkin tabelaları görürsünüz. Herhangi bir uyarı olmasına da gerek yok. Hayvanları rahatsız etmemelisiniz. Rengarenk çiçekler görebilirsiniz, ancak kamp alanınızdaki güzellikleri sadece seyredin, kesip götürmeye çalışmayın. Hayvanlar için de öyle, çok sevimli olanları karşınıza çıkabilir, ancak onları yalnız bırakın ve onları beslemeyin veya tabi ki flaşla fotoğraflayıp korkutmayın.

Sivrisinek yerine kendinizi ve doğayı zehirlemeyin

Doğada kamp yaparken her zaman böcekler olacaktır, ancak kimyasal böcek spreyleri kullanmak, soluduğunuzda bitkiler ve kendi vücudunuz üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.
Limon gibi kahve yakmak gibi organik yöntemlerle de bunu yapmak mümkün. Çok kıymetli Guetamala kahvenizi bu iş için kullanmak istemezsiniz. Yanınızda mutlaka çok ucuz ve içmeyi tercih etmeyeceğiniz bir paket kahve olsun. Sivrisinek ilacından daha ucuza gelecektir.

Çamaşırlarınız doğal yollarla kurutun

Bazı üst model karavanlarda kurutma makinesi de bulunur. Buna gerçekten gerek yok. Bir çamaşır ipi alın ve mayolarınızı ve kıyafetlerinizi kurutmak için rüzgardan güneşten faydalanın. Aynı şekilde saçınız için de elektrikli saç kurutma makinesi kullanmak yerine kendinizi biraz güneşe bırakmak yeterli olacaktır.

Kimyasal şampuanlar ve sabunlar yerine organik ve doğa dostu ürünler kullanın 

Karavan tatili, ​​kötü kokmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Elinizde çevre dostu sabun ve diş macunu varken, çevreye zarar vermeden özgürce temiz olabilirsiniz. Kişisel bakım ürünlerindeki sentetik bileşenler aslında cildiniz ve sağlığınız için de kötüdür ve doğrudan olmasa bile sonunda bir şekilde doğaya karışırlar. İlk adım, minimalist bir kişisel bakım rutini geliştirmektir. Artık çevre dostu hijyenik ürünler bulmak o kadar da zor değil. Öyleyse, lavabonun önünde eğilip bükülen plastik şişelerin kâbus gibi görüntüsünden de kurtulun!
Lütfen çevre dostu sabunların doğrudan denizlerde göllerde, nehirlerde ve diğer doğal su yollarında kullanılabileceği anlamına gelmediğini unutmayın. Bu ekosistemler son derece kırılgandır ve yüksek konsantrasyonlarda biyolojik olarak parçalanabilen sabunlar bile içinde yaşayan canlılara zarar verebilir. Bunun yerine sabunlu suyunuzu uygun bir atık alanına boşaltın. Gri suyunuzu onaylanmış ve biyolojik arıtmaya giden atık kanallarına boşaltıyor olsanız bile, geleneksel sabundan gelen toksinlerin yine de toprağa sızabildiğini unutmayın. Doğada çözünür sabun, çok daha çevre dostu bir seçenektir. Bulaşık ve çamaşır işlerinizde de kullanabilirsiniz.
Tuvalet kağıdımı ne yapmalıyım? WC için biyolojik olarak da çözünebilen ve sadece küçük miktarlarda kullanılabilen çevre dostu bir WC kimyasal maddesi kullanın. Toprak dostu tuvalet kağıdı getirin ve doğada bırakmayın. Birçok yeşil kamp alanında ayrıca ücretsiz sıhhi tesisler ve ortak kullanım için WC’ler bulunur. Tabi bu tesisleri özenle kullanmayı unutmayın!

Şehir yaşamı temponuzu kampa getirmeyin. Yavaşlayın, sakinleşin, tatilin tadını çıkarın ve buna yoldan başlayın!

Karavan seyahati, ​​sakinleşmek ve doğaya zarar vermeden hayatın tadını çıkarmak demektir. Hızlı sürüş çok fazla yakıt tüketir. A noktasından B noktasına gitmenin ne kadar sürdüğünü kafanıza takmayın. Artık tatildesiniz, akışına bırakın. Yolculuğunuzda manzaranın tadını çıkarın. İlginizi çeken yerlerde durmaktan çekinmeyin. Oradan bir daha geçemeyecek olabilirsiniz. Gittiğiniz yer kadar yolculuk da kıymetlidir.
Tabii ki tehlikeli derecede yavaş da sürmeyin ve trafiği engellemeyin. Hız sabitleyiciyi güzel bir yol yardımcısıdır.

Elektronik arınma

Kiralık karavan tatili, elektronik aletlerden ve sosyal medyadan uzaklaşmak için iyi bir fırsat değil mi? Sadece karavanı değil kendi arınma şansınızı da kiraladınız. Şehre döndüğünüzde bilgisayarınız ve diğer tüm arkadaşları sizi bekliyor olacak. En son ne zaman kitap okudunuz? Telefonunuzda saatlerce tik tok vidoları izlemek yerine yürüyüşe çıkın ve doğanın tadını çıkarın! Eğer uzaktan çalışıyorsanız, dizüstü bilgisayarınıza ve telefonunuza ihtiyacınız olabilir. Ama tatilinizi ele geçirmelerine fırsat vermeyin. Onlar sizin kullanımınızdaki cihazlar, sizi onlar yönetmiyor. Her zaman takılı bırakmak yerine şarjları bittiğinde şarj edin. Hatta bazen şarj etmeyin. Biraz kapalı kalsalar fena mı olur?

Doğayı elbirliği ile temizlemek çok eğlencelidir. Plaj temizliklerine katılın! Bu da bir çeşit parti.

Çevre dostu yaşamak aynı zamanda eğlenceli de olabilir! Bir bölgede uzun süre kaldığınızda, plaj veya orman temizliği gibi bazı kamp etkinliklerine denk gelebilirsiniz. Kaçırmayın. Bir çöp poşeti ve 2 eldiven. Ayrıca plaj temizliği gibi çevre dostu faaliyetler yeni insanlarla tanışmanıza olanak tanır. Plaj ve orman temizliği, insanların birlikte kumsaldaki çöpleri toplamasını, sosyalleşmesini ve sonrasında bir akşam yemeği ya da küçük bir plaj partisini beraberinde getirebilir. Biz karavancılar sıcak kanlı insanlarız. Birlikte pek çok şeyi başarabiliriz. Doğadan başlamak iyi fikir. 

Doğa dostu bir karavan tatili , çok katı uygulama ve kurallara uymanız gerektiği anlamına gelmez. Siz zaten doğa seversiniz, sadece elinizden geleni yapın ve eğlenin!

Vannerzone ile mutlu tatiller!

 

Karşılaştırma

Listesi Boş