Beşinci Teker

2 çift olarak planladığınız tatil ve seyahatlere sürekli yalnız gelen bekar arkadaşınızdan bahsediyoruz gibi duruyor değil mi?  Belki? Ama bizim konumuz bu değil. “Beşinci Teker” kavramı, karavancılar arasında, size büyük ve tam donanımlı bir ev ile aynı faydaları sağlayan ama tek fark ile tekerlekler üzerinde olan bir tür karavan anlamına gelir. Doğru bir çekici araca sahipseniz, beşinci teker konfor düşkünü karavancılar için mükemmel bir seçim olabilir.

Beşinci teker adını nasıl aldığını ve onları bu kadar harika bir karavan seçeneği yapan şeyin ne olduğunu merak ediyorsanız, okumaya devam edin! Sorularınıza yanıtlar verebilir ve bir sonraki harika karavan yolculuğunuz için bir lüks karavan kiralamayı düşünmeniz için birkaç neden gösterebiliriz.

Beşinci teker nedir?

 

Basitçe söylemek gerekirse, beşinci teker, sürücünün bir pick-up veya kamyonet gibi büyük bir aracın arkasına bir çekme eklentisi bağlamasını sağlayan bir aksamdır. Bugün beşinci teker, ister kamyonet, pick-up veya yarı kamyon olsun, çekici aracın arkasında bulunan “U” şeklindeki bağlantı bileşenini ifade eder.Bir kamyonetin kasasına sabitlenmiş beşinci tekerlek ekipmanıdır özetle.

Beşinci teker, adını orijinal tasarımından almıştır. İlk olarak 1850’lerin ortalarında atlı arabalar için icat edilmişlerdir. Üreticiler, ata arabasının kendi etrafında veya ön aksın kendi başına dönmesine izin veren ve aksa yatay bir tekerlek yerleştirirdi. Bu, dönüş açısı ve manevra kabiliyeti için müthiş bir buluştu.

1900’lerin başında, motorlu taşıtlar için bir versiyon oluşturuldu ve günümüze taşındı.

Beşinci teker sizin için uygun mu?

Sonuç olarak, bu sorunun cevabı konfor seviyenize, kişisel ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır. Karavan çeşitleri ve özellikler konulu yazıları okumanızı tercih ederiz.

Hala tam olarak fikir sahibi değilseniz, aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

1. Beşinci teker bağlantıları kullanışlıdır

Beşinci teker bağlantı aparatları, dönüşü kolaylaştırdıkları için kullanışlıdır ve çekme karavanı otomatik olarak takip ederek normal bir araç sürüşü sağlar. Bu nedenle, çekme karavanınızı çeki demiri ile çekerken ortaya çıkan zorlukları ve manevraları ortadan kaldırır. Çeki demiri ile bağlı karavanınızı çekerken sürüşte ve manevralarda zorlanıyorsanız ve rahat değilseniz beşinci teker çok büyük bir avantajdır.

2. Beşinci teker daha iyi bir güvenlik siciline sahiptir

Beşinci teker mekanizması, sürüş hızından bağımsız olarak daha sağlam ve daha güvenlidir. Yerden yüksek bağlantı noktası, son derece tehlikeli bir durum olan römork yalpalaması durumunu azaltır. Ayrıca karavanın ağırlığını daha iyi dağıtır ve daha güvenli bir bağlantı noktası sunar.

3. Beşinci teker daha az yakıt tüketmenizi sağlar

Büyük bir A Sınıfı karavanla karşılaştırıldığında, beşinci teker karavanı çeken bir pik-up çok daha az yakıt kullanır. Çevremiz ve bütçemiz için daha iyi olmaz mı!
Kamyonet, pik-up gibi açık kasalı, yük taşıyabilecek ve çekebilecek tipte bir araca sahipseniz o zaman gitmeye hazırsınız demektir. Tek yapmanız gereken, “U” şeklindeki eklenti ekipmanını satın almak ve sonrasında ona uygun bir karavan satın almak ya da kiralamak.

4. Daha büyük gruplar beşinci teker karavanlara sığabilir

Bu karavanlar kalabalık aileler ve büyük gruplar için harikadır. Bağlantıyı yerleştirmek için küçük bir alandan vazgeçmelerine rağmen, bu karavanlar 20 ila 40 fit arasında değişen büyüklüklere kadar üretilmektedir. Bu da neredeyse on kişiyi ağırlamanıza olanak tanır. Ev gibi değil mi? Tek ihtiyacınız olan doğru ekipman ve karavanı çekmek için yeterli beygir gücü.

5. Beşinci teker, yalnız kampçılar için de harikadır

Bu tip karavanlar, yalnız seyahat edenler veya sporcular için de eşit derecede kullanışlı ve yararlıdır. Daha küçük modellere göre, ekipmanınızı ve diğer malzemelerinizi depolamak için bolca alana sahiptir ve bir kişinin çalıştırıp bakımını yapması da çok zor değildir.
Denemenizi öneririz!

Tabii ki, bu karavanların sizin için doğru olup olmadığını görmenin tek gerçek yolu, denemenizdir! Ülkemizde henüz yeterince yaygın olmayan ama yollarda görmeye başladığımız bu modelleri biz de VANNER dostlarımıza sunmak için sabırsızlanıyoruz.

Mutlu Tatiller!

Karşılaştırma

Listesi Boş